Gümüşhane 19 yılda 19 milyar TL kamu yatırımı aldı;

Gümüşhane 19 yılda 19 milyar TL kamu yatırımı aldı

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde Vali Kamuran Taşbilek başkanlığında mahalle ve köy muhtarlarıyla istişare toplantısı yapıldı....

Kelkit Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde köy muhtarlarıyla düzenlenen toplantıda konuşan Vali Taşbilek, “Bugüne kadar devletimizin imkanları çerçevesinde 19 yıllık döneme baktığımızda Gümüşhane ili 19 milyar TL seviyesinde kamu yatırımı almış. Bu imkanlar çerçevesinde ilimiz bir barajlar şehri olmuş. Karayolları, tüneller şehri olmuş çok özel imkanlara kavuştuk. Bu imkanların bir kısmı köylerimize aktarıldı. İnsanın olduğu yerde ihtiyaçlar bitmez. Daha iyi ne yapabiliriz, özelde sizin sıkıntılarınızı nasıl çözebiliriz, neler yaparsak daha rahat edersiniz, nasıl mutlu edebiliriz bizi ilgilendiren bu. Yapacaklarımızı sizinle nasıl istişare edebiliriz, bu toplantının amacı bu” diye konuştu.
 
İstekleri almak istediklerini, imkanlar çerçevesinde bu öncelikleri yerine getirmeye çalışacaklarını kaydeden Vali Taşbilek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sadak Barajımız bu sene inşallah tekrar devreye girecek, sulama ile ilgili testlerin hepsi bittikten sonra. Kelkit’te bizim bir de önemli bir değerimiz daha var Satala Antik kenti. 2-3 senedir biz oraya özel idare üzerinden önemli kaynak aktarıyoruz. Bu sene de hep beraber yine önemli bir kaynağı aktaracağız.

Geçen yıl aktardığımız kaynak Türkiye’de özel idareler açısından en önemli kaynaklardan birisiydi. Bu yıl da daha fazlasını yaparak Satala Antik Kenti’nin Kelkit’e değer katması ve insanlığın ortak hizmetine sunmak noktasında çalışmalarını yürüteceğiz. Köylerimizin altyapı, üstyapı neler yapılabilecekse yapacağız. Milletimize hizmet için burada görev yapıyoruz.”
  
Kelkit’teki köylerin en büyük problemlerinin içme suyu ve enerji olduğunu söyleyen AK Parti Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş ise “Kelkit’teki köylerimizin en büyük problemlerinden biri içme suyu ve enerji. Malum enerji fiyatları çok yükseldi. Dolayısıyla bu konuyla ilgili bir çalışma yaptık. 17-18 tane köyün güneş enerji talebi vardı, benim şahsi kanaatim her köye ayrı ayrı güneş enerjisi kuracağımıza Kelkit, Köse, Şiran bu bölgede toplam talebi tespit edip, hazinenin yerinde bunu kurup bütün köylerimizin ihtiyacını buradan karşılamak” dedi.

Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum