Dr. Mehmet TANIŞIR;

Dr. Mehmet TANIŞIR

Aksaray Vali Yardımcısı...

    1972 yılında Ağrı’da doğdu. İlköğrenimini Ağrı’da, lise öğrenimini Ankara’da tamamladı. Aynı yıl girdiği Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1995 yılında mezun oldu. 1996 yılında Yozgat Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine başladı. 1998 yılında yabancı dilini geliştirmek ve İngiliz Yönetim Sistemi hakkında çeşitli incelemeler yapmak üzere sekiz ay İngiltere’de bulundu.

    Sırasıyla Afyonkarahisar- İhsaniye Kaymakam Vekilliği, Tokat-Artova Kaymakamlığı,  Kilis- Musabeyli Kaymakamlığı, Yozgat-Çayıralan Kaymakamlığı, Muş-Varto Kaymakamlığı, Mülkiye Müfettişliği, Mülkiye Başmüfettişliği ve Sinop Vali Yardımcılığı görevlerinde bulundu.
    1999 yılında, Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yüksek lisansını tamamladı. Aynı yıl Milli Güvenlik Akademisi’nden mezun oldu. 2003 yılında, Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi( Kent ve Çevre Bilimleri)  Anabilim Dalı’nda yaptığı doktora çalışmalarını tamamlayarak mezun oldu. Ormansızlaşma sorunu ve çözüm yolları hakkında yayımlanmış bir kitabı ve çeşitli dergilerde yayımlanmış makaleleri bulunmaktadır.

    08/08/2019 tarih ve 30856 sayılı Resmi Gazete ’de yayımlanan 07/08/2019 tarih ve 2019/268 sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile İlimize atanmıştır. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Kaynak:

Etiketler :
,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum