Kamil KÖTEN;

Kamil KÖTEN

Konyaaltı Kaymakamı...

Kaymakam Kamil KÖTEN, 1960 yılında Kayseri İli Sarız İlçesi Yaylacı Köyü'nde doğdu. Sarız-Yaylacı Köyü İlkokulunu, Sarız Ortaokulunu ve Develi İmam Hatip Lisesini bitirdi. Akabinde 7 ay süreyle Kahramanmaraş İlinde İmam-Hatiplik yaptı. Daha sonra 1 yıl Erzurum Atatürk Üniversitesi İslami İlimler ( İlahiyat ) Fakültesi' nde ve 2 yıl da Kayseri Erciyes Üniversitesi İşletme Fakültesi' nde okudu. 
1986 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun oldu.
1,5 yıl İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Kontrolörü olarak görev yaptı.
1988 yılında Nevşehir Valiliği'nde Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği görevine başladı. Hacıbektaş ve Boğazlıyan İlçelerinde Kaymakam Vekilliği yaptı. 1 yıl İngiltere'de eğitim amaçlı bulundu.
Asaleten ilk atama olarak Giresun - Doğankent Kaymakamlığı'na atandı ve bu dönemde de 2 ay süreyle Burdur Topçu Tugayı' nda bedelli askerlik görevini de yerine getirdi. Sonra sırasıyla, Diyarbakır - Çüngüş Kaymakamlığı, Şırnak Vali Yardımcılığı, Aydın - İncirliova Kaymakamlığı ve aynı dönem büyük depremde 3 ay geçici süreyle Düzce Deprem Kriz Merkezi görevi, akabinde Amasya - Merzifon, İzmir - Foça Kaymakamlığı, Manisa- Akhisar Kaymakamlığı görevlerinde bulundu.
Foça Kaymakamlığı döneminde Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı tarafından 1 hafta süreyle, İngiltere ve İrlanda'ya gönderilerek, Bölücü Terörle Mücadele içerikli çalışmalara katıldı. 2011 yılında Akhisar'a atanarak 2 yıl boyunca Akhisar Kaymakamı ve 2013 - 2018 yılları arası da Muğla Vali Yardımcısı olarak görev yaptı.
31.08.2018 tarihli ve 2018/157 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 24.09.2018 tarihinde Konyaaltı Kaymakamı olarak göreve başlayan Kamil KÖTEN, evli ve dört çocuk babasıdır. İyi derecede İngilizce bilmektedir.

Kaynak:

Etiketler :
, ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum