Dr. Hakan KUBALI;

Dr. Hakan KUBALI

Çorum Vali Yardımcısı...

 13.11.1968 tarihinde İskenderun’da doğdu. Niğde ve Konya-Ereğli’lidir. İskenderun Atatürk İlkokulu, 5 Temmuz Ortaokulu, Konya Gazi Lisesi ve Ankara Kanuni Lisesi’nde öğrenim gördükten sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1989 yılı'nda mezun oldu. Ankara Barosu’nda avukatlık stajını müteakip 1990 yılı'nda Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği görevine başladı. Kastamonu-Abana, Eskişehir-Sarıcakaya, Bilecik-Yenipazar Kaymakam Vekillikleri yaptı. 1994 yılı’nda Afyon-Evciler, 1997 yılı’nda Ardahan-Çıldır, 1999 yılı’nda Sinop-Durağan Kaymakamlıkları’na atandı. 2001 yılından itibaren Iğdır, Kırşehir, Erzincan, Çankırı, Bilecik, Amasya, Samsun ve Isparta Vali Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Bir süre İçişleri Bakanlığı Strateji Daire Başkanlığı’nda görev aldı. 2021 yılı’nda Çorum Vali Yardımcılığı'na atandı.

        Anadolu Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler lisansı, TODAİE’de Kamu Yönetimi yüksek lisansı, Gazi Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi yüksek lisansı, Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde İktisat yüksek lisansı, Hacettepe Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi doktorası yaptı. Halen Süleyman Demirel Üniversitesi’nde İktisat doktorası yapmaktadır.

       Kaymakamlık ve Vali Yardımcılığı görevlerinde içme suları, tarımsal sulamalar, göletler, yollar, okullar, sağlık merkezleri, kütüphaneler gibi birçok alt yapı işlerinin yapılmasında rol aldı. Durağan Kaymakamlığı görevi sısrasında hazırladığı Köykent projesi Başbakanlık Makamı'nca onaylanarak uygulandı. Avrupa Birliği Temas Noktası olarak birçok Avrupa Birliği projesinin hazırlanması ve gerçekleştirilmesini sağladı. Isparta’da, Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan birinci il ödülünün kazanılmasında pay sahibi oldu; mültecilerin toplumsal yaşama kazandırılmasında yaptığı çalışmalar İçişleri Bakanlığı tarafından değerlendirildi.

     ''Liberal Demokrasi’nin Eleştirisi: Radikal Demokrasi'', ''İnsan Hakları ve Siyasal Düşünceler'', ''Feodalizmin çözülüşü, Kapitalizmin doğuşu: Brenner - Heller tartışması'' adlı yüksek lisans tezleri ve ''Ronald Dworkin’in Hukuk Kuramı'' adlı doktora tezi, referans gören akademik çalışmalarıdır. Ayrıca Samsun Valiliği tarafından basılan ‘’Suça Sürüklenmiş Çocukların Topluma Kazandırılması’’ adlı kitabın editörlüğünü yaptı; Türk İdare Dergisi’nde makaleleri yayımlandı.

        Özel Hukuk uyuşmazlıklarında arabulucu ve bilirkişi olarak da görev yapmakta olan KUBALI, iyi derecede İngilizce bilmekte, evli ve iki çocuk babasıdır. 

Kaynak:

Etiketler :
, ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum