İlker Eker;

İlker Eker

Gaziantep Vali Yardımcısı...

Vali Yardımcımız Sayın İlker EKER Diyarbakır ilinde doğdu. 2007 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisat Anabilim dalında tezli yüksek lisans çalışmasını tamamladı.
 
Bir süre Maliye Bakanlığı’nda Milli Emlak Uzman Yardımcılığı ve Milli Emlak Denetmen Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2012 yılında İçişleri Bakanlığınca açılan Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak Edirne Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine intisap etti.
 
Adaylık süresince sırasıyla; Edirne ilinde merkez stajını, Çanakkale-Gelibolu, Sakarya- Kocaali ilçelerinde Kaymakam refikliği stajını, Balıkesir-Bigadiç, Sındırgı ve Dursunbey ilçelerinde teftiş stajını tamamladı. Yurt dışı stajı çerçevesinde 1 yıl süreyle gönderildiği İngiltere’de “University of Liverpool” da yabancı dil eğitimi aldı. Dil eğitiminin yanı sıra İngiltere’nin yönetim yapısı üzerine çeşitli kamu kurumlarında incelemelerde bulundu.
 
Sırasıyla Denizli Baklan ve Çardak ilçelerinde Kaymakam Vekili olarak görev yaptı. Kaymakamlık Kursunu başarıyla tamamladı. Burdur-Tefenni, Erzurum-Olur ve Çanakkale-Ayvacık ilçelerinde Kaymakamlık görevlerinde bulundu.
 
23.08.2023 tarihli ve 2023/388 sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile İlimize Vali Yardımcısı olarak atanmıştır.
 
Evli ve 2 çocuk babası olup İngilizce bilmektedir.
 

Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlker Eker Haberleri

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum