Saim Parlak;

Saim Parlak

Konya Vali Yardımcısı Vekili...

1970 yılında K.Maraş Göksun ilçesi Ahmetçik köyünde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Göksun’da tamamladı. 
1985 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünü kazandı, 1989 yılında mezun oldu. 
Mezuniyet sonrası, 8 ay süre ile Maliye Bakanlığı’nda Devlet Bütçe Uzman Yardımcısı olarak çalıştı. 1990 yılında K.Maraş Valiliği kaymakam adayı olarak mülki idare amirliği mesleğine başladı. Bu dönemde 8 ay süre ile İngiltere’de eğitim aldı. 
2006 yılında Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü’nde yüksek lisansını tamamladı. İyi derecede İngilizce bilen Parlak, öğretmen Zehra hanım ile evli olup, iki çocuk babasıdır. 
 
Mesleki Kariyeri
1994 yılında Giresun Yağlıdere Kaymakamı olarak göreve başladı. Sonrasında sırasıyla,
1995-1997 Bitlis Hizan Kaymakamı,
1997-1999 Ş.Urfa Suruç Kaymakamı,
1999-2003 Osmaniye Toprakkale Kaymakamı olarak görev yaptı. 
2003 yılında yapılan sınavda başarılı olarak İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda mülkiye müfettişi ve akabinde mülkiye başmüfettişi olarak görev yaptı. Bu görevi esnasında Bayındırlık ve İskân Bakanlığı ile Devlet Bakanlığı’nda bakan danışmanı olarak görevlendirildi. 
Aralık 2009’da Bayındırlık ve İskân Bakanlığı’nda müsteşar yardımcılığı görevine atandı. 2011 yılında bakanlığın lağvedilip Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kurulmasıyla aynı bakanlıkta Haziran 2012’ye kadar müsteşar yardımcısı olarak görevlendirildi. 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda bakanlık müşaviri iken Kasım 2012’de Ankara Altındağ Belediyesi’ne başkan yardımcısı olarak görevlendirildi. Başkan yardımcısı olarak görevli iken Kasım 2013’te İçişleri Bakanlığı’na mülkiye başmüfettişi olarak atanıp, Altındağ Belediyesi’ndeki görevine devam etti. 
Temmuz 2016’da Altındağ Belediyesi’ndeki başkan yardımcılığı görevinden ayrılıp, mülkiye başmüfettişliği görevine döndükten sonra, 01.12.2016 tarihli kararname ile Konya Valiliği’ne hukuk müşaviri olarak atandı. Halen aynı görevi ifa etmektedir.  

Kaynak:

Etiketler :
, ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum