Edirne Valisi Kürşat Kırbıyık, kanoya binip kürek çekti;

Edirne Valisi Kürşat Kırbıyık, kanoya binip kürek çekti

Edirne Valiliğinin destekleri, Türkiye Kürek Federasyonu ve TED Edirne Koleji Kürek Kulübü iş birliği ile bu sene ikincisi düzenlenen Edirne Kürek Festivali başladı....

Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, yarışlar öncesi sporcuları ziyaret ederek, Meriç Nehri kenarındaki festival alanını gezdi.

Vali Kırbıyık, festivalin açılışında yaptığı konuşmada, bu yıl organizasyonun festival boyutunu bırakıp şampiyona dönemini başlatmak istediklerini söyledi.

BULUNMAZ BİR PARKUR

Şampiyonanın ulusal ve uluslararası boyutlarının olacağını belirten Vali Kırbıyık, "Önümüzdeki yıllardan itibaren kürek denince akıllara gelen şehirlerden birinin ya da en önemlisinin Edirne olacağını umut ediyorum. Meriç Nehri gelecek yıldan itibaren durgun su hüviyetine kavuşan bir parkur haline gelecek. Konumuyla itibarıyla Meriç Nehri, kürek sporu için gerçekten bulunmaz bir parkur olacak. Çalışmalarımız çok hızlı ilerliyor. Yakın zamanda bunu da neticelendirip bu aşamaya geleceğimizi düşünüyorum" dedi.

Resim

MERİÇ AVRUPA KÜREK ŞAMPİYONASINA ADAY

Kürek Festivali’ne aralarında Fenerbahçe, Galatasaray gibi 16 kulüpten 300'e yakın sporcu katıldı. Kürek Federasyonu Başkanı Erhan Ertürk ise, Avrupa Gençler Kürek Şampiyonası'na Türkiye'nin Meriç Nehri parkuru ile aday olduğunu söyleyerek, "Bizim için çok önemli bir adım. Eğer alabilirsek Avrupa Şampiyonası ilk kez ülkemizde olacak. Şu anda adaylıkta önemli rakipler var" dedi.

KANOYA BİNDİ

Kürek festivalinin son kısmında kanoya binerek Meriç köprüsüne kadar kürek çekme deneyimi yaşayan Vali Kırbıyık, daha sonra yarışmalarda dereceye giren kulüp sporcularına madalyalarını verdi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum