Volkan Barış GÖÇMEZ;

Volkan Barış GÖÇMEZ

Eski Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü...

Giresun İli Espiye İlçesinde doğdu. İlkokul ve ortaokulu aynı ilçede, liseyi Rize’de bitirdi. 1997 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun oldu. 2000 Yılında Giresun Kaymakam adayı olarak mesleğe girdi. Adaylık süresince Espiye, Seben ve Erfelek Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulundu. İngiltere’de Leicester Üniversitesi'nde altı ay süre ile Yabancı Dil Eğitimi aldı. 2003 yılından itibaren sırasıyla Evren (Ankara), Çağlayancerit (Kahramanmaraş) Kaymakamlığı, Kahramanmaraş Vali Yardımcılığı ile Çilimli (Düzce) Kaymakamlığı görevlerini yürütmüştür. 

        2014 yılında Eğitim Dairesi Başkanlığında Şube Müdürü, 2015’te Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığında Şube Müdürü olarak görev alan GÖÇMEZ, 2017 yılında ise İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı’na Daire Başkanı olarak atanmıştır.

        14 Temmuz 2020 tarihli Cumhurbaşkanlığı Atama Kararnamesiyle İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanı olarak atanmış; Başkanlığımızın 30 Haziran 2021 tarihli ve 75 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğüne dönüştürülmesi üzerine Bakanlık Makamı onayı ile Genel Müdür Vekili olarak görevlendirilmiş, 12 Mayıs 2022 tarihli ve 31833 sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararıyla da Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü olarak atanmıştır.
11 Ağustos 2023 tarihli kararname ile görevden alınmıştır.
 
        İngilizce bilen Volkan Barış GÖÇMEZ evli ve iki çocuk babasıdır.

Kaynak:

Etiketler :
, ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum