Beypazarı Festivali'nde demir dövüp ok attılar !;

Beypazarı Festivali'nde demir dövüp ok attılar !

Ankara Beypazarı'nda bu yıl 26.’sı düzenlenen Uluslararası Beypazarı Festivali, Osmanlı İmparatorluğunun kurucusu Osman Gazi’nin dedesinin kabrinin bulunduğu Hırkatepe mahallesinde yapılan dualar ve kesilen kurbanla başladı. Kaymakam ve davetliler demir dövüp ok attı; otağ çadırı önünde sinsin ateşi yakıp seğmenleri izledi....

26. Uluslararası Beypazarı ve Yöresi Tarım, Kültür, Turizm ve Tarih Festivali’nin ilk gününde eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Ankara Milletvekili Hacı Turan, Senegal Büyükelçisi Cheilch GUEYE, kardeş belediye Kıbrıs-Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Beyazıt Yumuk ve ekibi, Kaymakam Oktay Erdoğan, Kaymakam Refiki Esma Atasever, Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, kurum müdürleri, oda başkanları ve davetliler katıldı.


Osmanlı İmparatorluğunun kurucusu Osman Gazi’nin dedesinin kabrinin bulunduğu Hırkatepe Mahallesi, türbe mevkiinde toplanan davetliler, burada okunan kuran ve tilavetinin ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi mehteran takımı eşliğinde, mahalle içine kadar yürüdü.


SİNSİN ATEŞİ YAKILDI

Mahalle meydanında kurulan otağ çadırı önünde demir dövüldü ve Sinsin ateşi eski TBMM başkanı Cemil Çiçek ve katılımcılar tarafından yakıldı. Mehteran bölüğü, burada çeşitli marşları seslendirirken, Ankara Seğmen Kulübü üyeleri de sinsi ateşinin çevresinde Sinsin oyunu oynadı.



Kaynak:

Etiketler :
, , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum