Nüfus müdürlükleri 5.187 öğrencinin umuduna ortak oldu;

Nüfus müdürlükleri 5.187 öğrencinin umuduna ortak oldu

Üniversite sınavına girmek için sınav salonuna giderken nüfus cüzdanının yanında olmadığını farkeden adayların son dakika umudu yine Nüfus Müdürlükleri oldu. Sınava yetişmeye çalışan 5187 öğrenci hafta sonu olmasına rağmen açık olan nüfus müdürlüklerinden TC Kimlik kartı aldı....

Hafta sonu yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) 3 milyon 243 bin aday ter döktü. Bu adaylardan 5187’si nüfus cüzdanını unuttuğu için daha sınav öncesinde ter dökmeye başladı.

Son dakikada yeni bir nüfus cüzdanı çıkarmak için koşturan adayların imdadına Nüfus müdürlükleri yetişti.

Hafta sonu olmasına rağmen açık tutulan nüfus müdürlüklerine gelen 5 bin 187 öğrencinin T.C. Kimlik Kartı başvurusu dakikalar içinde alınarak adayların sınava yetişmesi sağlandı.

Resim

GENEL MÜDÜR TEBRİK ETTİ

“5187 öğrencinin umutlarına ortak olduk” diyen İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Şefik Aygöl, ‘hafta sonu mesai yapıp gençlere umut olan tüm mesai arkadaşlarını tebrik etti.’

2 DAKİKADA UĞURLADIK

Sancaktepe Nüfus Müdürlüğü, “Sınava 7 dakika kala dairemize gelip 5 dakika kala uğurladığımız Ozan kardeşimizin sınava yetişebilme telaşına da yetişebilmiş olması mutluluğuna da ortak olduk. Kendisine eğitim öğretim hayatında başarılar diliyoruz” şeklinde paylaşımda bulundu.

Nusaybin Kaymakamı Ercan Kayabaşı’nın talimatıyla Nüfus müdürlüğü önünde bekleyen belediye araçları öğrencileri son dakikada nüfus müdürlüğünden sınava gireceği okullara götürdü.

Resim

PANİK YOK BİZ BURADAYIZ

Ermenek Nüfus Müdürlüğü ise, “Müdürlüğümüze gelen "iki" heyecanlı öğrenci kardeşimizi ilk önce sakinleştirdik. Sonra geçici kimlikleri ile birlikte başarılar dileyerek uğurladık. Panik yok biz buradayız. Tüm öğrencilerimize başarılar” şeklinde tweet attı.

Nüfus müdürlükleri iki hafta önce yapılan LGS’de de 2702 öğrencinin umutlarına ortak olmuştu. 

Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum