Malatya Kayısı Festivali’ne hazırlanıyor;

Malatya Kayısı Festivali’ne hazırlanıyor

Malatya Valisi Hulusi Şahin, 21-24 Temmuz’da bu yıl 25’incisi düzenlenecek olan Uluslararası Kültür Sanat Etkinlikleri ve Kayısı Festivali öncesi düzenlenen istişare toplantısına katıldı. Festivale tüm kesimlerin dahil edileceğini belirten Vali, "Bu yıl 25’inci Kayısı Festivalimizi daha da zenginleştirerek kutlayacağız" dedi....

Yeni Nikâh Sarayında gerçekleşen toplantıya Vali Hulusi Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ercan Altın, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulkadir Baharçiçek ile İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları ve İl Müdürleri katıldı.

KURU KAYISININ YÜZDE 80’İ

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, dünya kuru kayısı üretiminin yüzde 80’inin üretildiği Malatya’da kayısının güneşin altın yumurtası olarak anıldığını anımsattı. Kayısının Malatya’da katma değeri ve kişi başına düşen milli geliri artırdığını ifade eden Başkan Gürkan, “Kayısı festivalinde kayısı birincilikleri, kayısı seçimleri, kültürel ve sosyal etkinlikler olacak” dedi.

Resim

Bugün yaptıkları toplantı ile amaçlarının şehrin bütününü festivale dahil etmek olduğunu ifade eden Başkan Gürkan, “Hem şehrin geçmişine sahip çıkacağız, hem gününe sahip çıkacağız hem de istikbaline sahip çıkacağız. 21 Temmuz günü yapacağımız kortejin güçlü olması lazım ki, katılımın yüksek olması lazım ki, katılımcıların renkleri farklı olması lazım ki Malatya fotoğrafının dününü, bugününü, yarınını bütün kesim ve kesitlerini o fotoğrafta görmemiz lazım. Bu, Türkiye’de örnek olacak fotoğraftır” ifadelerine yer verdi.

GÜZELLİKLERİMİZİ DOSTA DÜŞMANA GÖSTERELİM

Vali Hulusi Şahin ise yabancı bir kelime olan festivalin karşılığının toy, şenlik, bayram olduğunu belirterek, birlik ve beraberlik abidesi olarak örnek şehrimiz Malatya’nın 25’inci yılında bu etkinliğin adına uygun kutlanması gerektiğinin altını çizerek, “Kayısı markasının altında muhteşem şehrimizin tüm güzelliklerini dosta düşmana sergileyelim” dedi.

Düzenlenecek olan festivale tüm kesimlerin dahil edilmesi adına bu tür toplantıların yapıldığını da ifade eden Vali Şahin, “Kamu, kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri, üniversitelerimiz, söyleyecek sözü olan, katkı sunacak olan herkes dahil olacak, bu surette çeşitlilik ve zenginlik olacak. Bu anlayış içerisinde bu yıl 25’inci Kayısı Festivalimizi daha da zenginleştirip kutlayacağız” şeklinde konuştu.

Malatya Kayısı Festivali | Neredekal.com

Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum