Karavan Turizmi Zirvesi;

Karavan Turizmi Zirvesi

Kastamonu’nun karavan turizmi potansiyeline ışık tutmak amacıyla düzenlenen Karavan Turizmi Zirvesi’nin açılışına katılan Vali Avni Çakır, “Amacımız Kastamonu’yu karavan turizminin en önemli merkezi yapmak" dedi....

Türkiye’de karavan turizminin geliştirilmesi amacıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından koordinatör kalkınma ajansı olarak belirlenen Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı ev sahipliğinde, kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları iş birliğinde Karavan Turizmi Zirvesi, Kastamonu Valisi Avni Çakır’ın katılımı ile Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı ( KUZKA) toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Resim

Karavan Turizmi Zirvesinde konuşan Vali Avni Çakır, “Özellikle doğa temelli turizm türlerinde rekabetçi turistik ürünlere sahip olan ilimizi gerek kamu eliyle yapılan, gerekse özel sektör tarafından hayata geçirilen yeni yatırımlar ile adım adım geleceğe taşıyoruz” dedi.

Kastamonu’da yakın dönemde Turizm Altyapı Hizmet Birliği’nin hayata geçirileceğini belirten Vali Çakır, birliğin İl Özel İdaresi, belediyeler, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla ilk etapta il tanıtımına odaklanacağını kaydetti.

Kastamonu’nun turizmde trendleri yakalayan bir il konumuna geleceğini ifade eden Vali Çakır, etkinliğin koordinasyonunda görev alan tüm ekibe, moderatörlere, panelistlere, bölge dışından ve içinde katılım sağlayan tüm konuklara teşekkür etti.

Resim

Karavan turizmi ile ilgili tüm paydaşları bir araya getirecek zirvede, dünyada ve Türkiye’de Karavan Turizmi, Karavan Alanı Yatırımları ve Yatırım Fırsatları, Karavan Üreticileri ve Ekipman Tedarikçileri ve Tanıtım ve Pazarlama konularında paneller gerçekleştirilecek.

Zirve sonrasında katılımcılar bölgenin karavan turizmi için uygun alanlarını ziyaret ederek, doğal güzelliklerini yakından tanıma fırsatı bulacak.

Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum