Lavanta hasadı yaptılar;

Lavanta hasadı yaptılar

Salihli Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam, ilçede üçüncüsü düzenlenen Lavanta Hasadı Şenliği’nde katılımcılarla birlikte lavanta hasadı yaptı....

Salihli Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam, Artemis Lavanta Anonim şirketi yetkilisi Tunç Kertmen, İkizce Çiftlik sahibi Çiğdem Ergelen, Norm Ziraat ve üretici kadınlar işbirliğinde düzenlenen 3. Lavanta Hasadı şenliğine katıldı.

Kaymakam Sağlam, Ege Bölgesindeki en önemli tarımsal üretimin yapıldığı Salihli Ovası'nda birçok alanda getiri sağlayan lavantanın önemine değindi.

Durasıllı Mahallesi’nde 68 dönüm alanda lavanta fidanlarının dikiminin iki sene önce gerçekleştirildiğini belirten Kaymakam, “Bugün de bu ürünlerin hasadını hep birlikte yapıyor olmaktan mutluluk duyuyoruz. Tarım anlamında ürün çeşitliliğini artırma açısından lavantanın büyük önemi olduğunu düşünüyorum. Burada yetiştirilen lavantalar ekonomiye kazandırılacak” dedi.

Resim

ÇEKİLEN FOTOĞRALAR HATIRA KALIYOR

Ziyarete gelenlerin doğal ortamda, mor lavanta bahçelerinde fotoğraflar çekildiğini ve gelecek nesillere güzel fotoğraflarla hatıralar bıraktığını ifada eden Kaymakam Sağlam, “Lavanta hasadı şenliğimizin düzenlenmesinde emeği geçen tüm paydaşlara ve bu imkanları sağladıkları için Artemis Lavanta’ya, Norm Ziraat’e, İkizce Çiftliğe ve üretici kadınlarımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından, Kaymakam Sağlam ve protokol üyeleri lavanta hasadı yaptı. Şenliğe katılanlar bol bol hatıra fotoğrafı çekildi.

Kaynak:

Etiketler :
, , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum