Tekirdağ’da ‘Karadeniz’ yayla şenliği;

Tekirdağ’da ‘Karadeniz’ yayla şenliği

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, bu yıl 18'incisi düzenlenen Karadeniz Yayla Şenlikleri’ne katılarak, "Karadeniz’deki şenliklere katılma fırsatı bulamayan değerli hemşehrilerimiz burada kendi kültürlerini ortaya koydular" dedi....

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Tekirdağ Karadeniz İlleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl 18'incisi düzenlenen Yayla Şenlikleri’ne katıldı.

Renkli görüntülere sahne olan şenlik, Süleymanpaşa ilçesi Karadeniz Mahallesi’nde düzenlendi.

Şenlikte konuşan Vali Aziz Yıldırım, festivallerin bir sivil toplum işi olduğunu söyledi. Yıldırım, “Aynı zamanda kültürlerin ortaya konduğu, insanlarımızın bulunduğu yerde yapılan şenlikler vasıtası ile kültürleri tanıdığı, farklı tatlar, farklı lezzetleri tanıdığı ortamlardır. Bugün Karadeniz Mahallesi içinde kurulmuş olan bu alanda güzel bir şenlik yaşıyoruz” dedi.

Resim

KÜLTÜRLERİNİ YAŞATIYORLAR

Vali Yıldırım şöyle devam etti: “Karadeniz’deki şenliklere katılma fırsatı bulamayan değerli hemşehrilerimiz burada kendi kültürlerini ortaya koyuyorlar. Baştan beri değerli başkanlarımızın katıldığı bir güzel teklif oldu. Bu alanı bir şenlik alanı, bir festival alanı haline getirelim. Nasıl ki İstanbul’da pek çok şehrimizin günleri, haftaları yapılıyorsa benim teklifim de Tekirdağımızda da bunu yapalım. Tekirdağımızda da nasıl ki Karadeniz Yayla Şenlikleri yapılıyorsa mesela Urfa şenlikleri, Adana günleri, Antep günleri, Van günleri olsun ve bunları bu şenlik alanında yapalım. Başka illerden gelen vatandaşlarımız kendi kültürlerini hem tanıtsınlar, hem de burada çok ciddi bir kardeşliğe, birbirini daha iyi tanıyıp birbirini daha çok sevmeye vesile olsunlar.”

Resim

Kaynak:

Etiketler :
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum