Öğrencinin tasarladığı aracı kaymakam sürerek test etti;

Öğrencinin tasarladığı aracı kaymakam sürerek test etti

Sivas Akıncılar Kaymakamı Tarık Safa Kahveci, meslek lisesi 11. sınıf öğrencisi Erkan Eser’in kendi imkanlarıyla tasarladığı Genç Ay isimli aracı kullandı. Aracı güneş enerjisiyle çalışır hale getirmek isteyen Erkan, okulunda drone dahil çok sayıda projeye imza attı....

Akıncılar Şehit Onur Alkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Erkan Eser, kendi imkanları ve Akıncılar Kaymakamlığı’nın desteği ile şimdilik benzinle çalışan aracını üretti.

Akıncılar Kaymakamı Tarık Safa Kahveci’nin ziyaret ettiği Erkan Eser, çocukluk hayalinin araç yapmak olduğunu ifade ederek, yıllardır evlerinin altında bu proje için çalıştığını söyledi.

İlk olarak motor hariç tamamen kendi tasarımı bir araç ürettiğini belirten Eser, önceliğinin SUV tarzı araç yapmak olduğunu söyledi. Eser, bu araç ile birlikte yazılım ve donanım alanında çalışmalar yapmak istediğini belirtti.

GÜNEŞ ENERJİSİYLE ÇALIŞTIRACAK

11. sınıf öğrencisi Erkan Eser, adı ‘Genç Ay’ (Güneş Enerjisiyle Çalışan Araç Yapımı) olan projesinde önümüzdeki aşama olarak aracını güneş enerjisiyle çalışır bir vaziyete döndürmek niyetinde olduğunu, bunun için desteğe ihtiyacı olduğunu kaydetti.

Kaymakam Kahveci, “Erkanımız ders aralarında yaşıtları oyun oynarken okulun ihtiyaçlarıyla da bizzat ilgilenerek okulda kendi adına atölye bile tesis ettirdi. Gencimizin bu atölyede çalışmaları arasında drone da dahil olmak üzere birçok çalışması bulunuyor. Erkan aracıyla önemli bir mesafe de kat etti” dedi. Kaymakam Kahveci, Erkan’a projesi için maddi ve manevi olarak her türlü desteğin sağlanacağı sözünü verdi.

Resim

Kaymakam Kahveci, aracı bizzat kullanarak yokuştan aşağı büyük bir başarıyla sürdü.

Erkan Eser ve babası Ekrem Eser’le sohbet eden Kaymakam, araç hakkında bilgiler aldı.


Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum