Ordu Valiliği: Ağalık için para verilmedi, yatırım planlandı;

Ordu Valiliği: Ağalık için para verilmedi, yatırım planlandı

Ordu Valiliği, 1 milyon lira vererek güreş ağalığını Vali Tuncay Sonel’in aldığı yönündeki iddialar üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Valilik, ağalık için para verilmediğini, bunun yerine ilçeye yatırım planlaması yapılacağını açıkladı....

Ordu Korgan’da yağlı güreş festivalinde iş adamlarının ağalık çekişmesi büyüyünce araya Vali Tuncay Sonel girerek olayı tatlıya bağlamış, ancak kamuoyuna bu durum ‘1 milyon lirayı verdi, ağalığı aldı’ şeklinde yansımıştı.

Resim

Yanlış anlaşılmayı düzelten Ordu Valiliği’nin açıklaması şöyle:

“11 Temmuz 2022 tarihinde Korgan İlçemizde Geleneksel 64. Orman Gülü Kültür ve Sanat Festivali Yağlı Güreş Müsabakalarında ağalık yarışması düzenlenmiş, yarışmaya birçok iş insanımız katılmıştır. Ancak ağalık yarışmasını kazanan iş insanımızın miktarın çok yüksek ve ödeyemeyecek durumda olduğunu belirtmesi üzerine bir anlaşmazlık yaşanmıştır.

Bir çekişmenin tatlı giden gelenekselliği bozacağı düşünüldüğü için, binlerce vatandaşımızın olduğu bir ortamda huzurun bozulmaması adına müdahale ederek sembolik olarak ağalık alınıp kaymakamımıza devredilmiştir.

Bunun için herhangi bir bedel ödenmemiş olup, sadece 1(bir) milyon₺ Korgan halkının hizmetlerine sunulmak üzere ilçeye yatırım planlanması değerlendirilmiştir.

Bu meselenin ‘para verdi ağa oldu’ şeklinde yansıtılması gerçeklikle alakası yoktur.

İlimizde huzurlu ve güzel geçen bu bayramda, bu tarz yalan haberlerle bayramın tadını kaçırmaya kimsenin hakkı yoktur.

Resim

Kaynak:

Etiketler :
, , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum