Gercüş Kaymakamı Sinanoğlu tutuklandı;

Gercüş Kaymakamı Sinanoğlu tutuklandı

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde, Batman'ın Gercüş Kaymakamı Server Sinanoğlu'nun kullandığı aracın çarptığı çocuk öldü. Alkollü araç kullandığı tespit edilen Kaymakam Sinanoğlu tutuklandı....

Sinanoğlu'nun idaresindeki 72 EP 436 plakalı cip, dün Batman- Diyarbakır kara yolunda yolun karşı tarafına geçmeye çalışan 13 yaşındaki Muhammed Çelik'e çarptı.

Araç, karşı şeritte kırmızı ışıkta bekleyen bir araca çarparak durabildi. Kırmızı ışıkta bekleyen aracın sürücüsü de yaralandı.

Cipin çarptığı 13 yaşındaki Muhammed Çelik, kaldırıldığı Bismil Devlet Hastanesinde hayatını kaybetti.

image small

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, Çelik'in ailesine taziye ziyaretinde bulunarak başsağlığı diledi.

Diyarbakır'da alkollü olarak kazaya karışan kaymakam tutuklandı

ALKOLLÜ ARAÇ KULLANMAKTAN İŞLEM

Server Sinanoğlu, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince "Taksirle ölüme ve yaralamaya neden olmak" suçundan tutuklandı.

Sinanoğlu hakkında "alkollü araç kullanarak kasten trafik güvenliğini tehlikeye sokmak" suçundan da işlem yapıldı.

Diyarbakır'da alkollü olarak kazaya karışan kaymakam tutuklandı

OLAY

Gercüş Kaymakam Server Sinanoğlu, dün saat 15.00 sıralarında kaymakamlığa ait resmi plakalı makam aracıyla tek başına Diyarbakır'a gitmek için yola çıktı.

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinin Akpınar Mahallesi'ndeki Özgürlük Bulvarı ile Bismil- Batman karayolunun kesiştiği noktada yer alan trafik ışıklarında Kaymakam Sinanoğlu, yolun karşısına geçmeye çalışan 13 yaşındaki Muhammed Çelik isimli çocuğa çarptı. Çarpmanın etkisiyle aşırı hız sonucu kontrolden çıkan araç bu kez de kırmızı ışıkta duran araca çarparak durabildi.

Gercüş Kaymakamı Server Sinanoğlu tutuklandı

KÜÇÜK ÇOCUK HAYATINI KAYBETTİ

Kazada Muhammet Çelik ile kırmızı ışıkta duran aracın sürücüsü yaralandı. Çevredekilerin 112 Acil Çağrı Merkezine durumu bildirmesi üzerine olay yerine gelen ambulanslar iki yaralıyı da Bismil Devlet Hastanesine sevk etti. Burada tedavi altına alınan yaralılardan Muhammet Çelik yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamazken, diğer yaralının tedavisinin sürdüğü ve hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Hayatını kaybeden Muhammet Çelik'in Diyarbakır'da ailesiyle birlikte yaşadığı, Bayram tatili nedeniyle dedesini ziyaret etmek için Bismil'e gittiği öğrenildi.

KAYMAKAM ALKOLLÜ ÇIKTI

Otopsi işlemleri tamamlanan küçük Muhammet'in cenazesi defnedilmek üzere ailesine teslim edilirken, olayla ilgili başlatılan soruşturma çerçevesinde Kaymakam Sinanoğlu, polislerce doktor raporu alınmak üzere hastaneye götürüldü. Burada yapılan muayene ve alınan kan örneklerinde Kaymakamın alkollü olduğu ortaya çıkınca hakkında gözaltı kararı verildi. Geceyi emniyette geçiren Kaymakam Server Sinanoğlu bugün Bismil Adliyesine sevk edildi. Nöbetçi savcılıkça sorgusu yapılan Kaymakam daha sonra tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

10 YIL HAPSİ İSTENİYOR

Burada ifadesi alınan kaymakam, "taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak, alkollü araç kullanarak kasten trafik güvenliğini tehlikeye sokmak" suçlarından 10 yıla kadar hapis istemiyle tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum