Vali Masatlı: Toprağı suyla buluşturuyoruz;

Vali Masatlı: Toprağı suyla buluşturuyoruz

Amasya Valisi Mustafa Masatlı, merkez ilçeye bağlı Sarılar Köyünde İl Özel İdaresi tarafından yapımı tamamlanarak, çiftçilerin hizmetine sunulan Basınçlı Sulama Tesisinin açılışını gerçekleştirdi. Masatlı, “Yeni sulama projeleriyle toprağı suyla buluşturmaya devam ediyoruz” dedi....

Açılışa Amasya Milletvekili M. Levent Karahocagil, İl Genel Meclis Başkanı Zeki Erarslan, kurum müdürleri, siyasi partilerin temsilcileri ve köy halkı katıldı.

Vali Masatlı, il genelindeki vatandaşların yol, su, altyapı gibi hizmetlerden üst seviyede faydalanması için İl Özel İdaresinin özveriyle çalıştığını ifade etti.

2021-2022 Yılı Yatırım Programında olan Sarılar Yeraltı Basınçlı Sulama Tesisi’nin 2021 yılında ihale edilerek inşaat çalışmalarına başlandığını belirten Vali Masatlı, “Sulama projesi kapsamında Sarılar Köyü Sulama Kooperatifi’nin açtırmış olduğu 40 lt/sn debili yer altı kuyusundan alınan su, 1400 metre terfi hattı ile 400 ton kapasiteli sulama havuzuna iletilmiştir. Havuzdan alınan sulama suyu, 9.350 metre kapalı sulama sistem hattı döşenerek, 1.000 dekar araziyi sulamaya açmıştır” dedi.


BEDELİ 2,6 MİLYON TL

Masatlı şöyle devam etti: “Projenin yatırım bedeli yaklaşık 2,6 Milyon TL olup, bu çalışmanın köyümüze ve İlimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu vesileyle, bu hizmetleri İlimize kazandırmamıza imkân sağlayan başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”


KÖYLÜLERLE SOHBET ETTİ

Açıklamaların ardından Vali Mustafa Masatlı, milletvekili ve ilgililer, Basınçlı Sulama Tesisini halkımızın hizmetine açtı.

Vali Masatlı daha sonra köyde yaşayan vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet etti.

Vatandaşlar sunulan hizmetlerden ötürü Valiye teşekkür etti.

Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum