Buğday hasadı yapan çiftçilerin sevincine ortak oldu;

Buğday hasadı yapan çiftçilerin sevincine ortak oldu

Karaman Valisi Tuncay Akkoyun, İslihisar köyünde 12 dekarlık alanda gerçekleşen buğday hasadı etkinliğine katıldı.Vali Akkoyun, “Hasat gününde çiftçilerimizin yanında olarak hasat sevinçlerine ortak olmak istedik” dedi....

Bu sene gerçekleşen yoğun yağışların çiftçilere iyi imkânlar sağladığını belirten Vali Akkoyun, “Tarım müdürümüzden de aldığımız bilgi, özellikle buğday hasadındaki verimliliğin gayet iyi olduğuna işaret ediyor. Hepinize bereketli, bol kazançlı hasatlar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

BİÇERDÖVERLE HASAT YAPTI

Tarla sahibi çiftçiyle birlikte biçerdövere binerek bizzat buğday hasadını gerçekleştiren Vali Tuncay Akkoyun, “Çiftçilerimiz, devletimizin desteğiyle ileri teknoloji tarım aletlerini temin edip kullanmakta, işlerini büyük ölçüde kolaylaştırmaktadır. Çiftçilerimizin modern tarım aletlerini kullanması, zamandan ve işgücünden büyük ölçüde tasarruf sağlarken aynı zamanda mahsul verimliliğini de artırmaktadır.” şeklinde konuştu.


Ülkemizin gelişmesi ve kalkınmasında çiftçilerin büyük emeklerinin olduğunu vurgulayan Vali Tuncay Akkoyun, “Ülkemizin bugün geldiği noktada çiftçilerimizin emeği büyük. Çiftçilerimizin ürettiği ürünler ticaret yapabilme imkânı sunarak ülkemizin ekonomisine ve kalkınmasına büyük katkı sağlamaktadır” dedi.

Hasat etkinliği sonrası civarda bulunan mevsimlik tarım işçileri ile bir süre sohbet eden Vali Akkoyun, işçilerin ihtiyaç ve taleplerini dinledi.

Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum