Konya, İslami Dayanışma Oyunları’na hazırlanıyor;

Konya, İslami Dayanışma Oyunları’na hazırlanıyor

9-18 Ağustos’ta Konya'nın ev sahipliğinde düzenlenecek olan Konya2021 5. İslami Dayanışma Oyunları Hazırlık Toplantısı gerçekleştirildi....

Toplantıya Vali Vahdettin Özkan, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Halis Yunus Ersöz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, AK Parti Konya Milletvekilleri Ahmet Sorgun, Hacı Ahmet Özdemir, Orhan Erdem ve Selman Özboyacı, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Uslu, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Genel Koordinatör Yardımcıları Veli Ozan Çakır ve Ömer Altunsoy ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdurrahman Şahin katıldı.


4. OYUNLAR BAKÜ’DE YAPILMIŞTI

İslami Dayanışma Oyunları, İslami Dayanışma Spor Federasyonu (ISSF) ve İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkeler arasında düzenlenen multi-disipliner bir spor organizasyon. İslam coğrafyasında yer alan sporcuların gelişimi ve sporcular arası kardeşlik ve dayanışma kültürünün artırılması adına “İslami Dayanışma Oyunları’nı gerçekleştiriyor. Üye ülkelerde Müslüman olmayan vatandaşları da oyunlara katılması için izin veriliyor.

Resim

İslami Dayanışma Oyunları’nın ilki Suudi Arabistan‘ın Cidde kentinde 2005 yılında düzenlendi. Önceleri 2009 yılında İran’ın başkenti Tahran’da yapılmasına karar verilen 2. İslami Dayanışma Oyunları 2010 yılına ertelenmiş ancak sonrasında iptal edilmişti. Üçüncü oyunlar 2013'te Endonezya’nın Palembang ve dördüncü oyunlar ise 2017'de Bakü'de yapılmıştı.

fyc79lvxgaeflxc.jpg

COVİD BİR YER ERTELETTİ

2021 yılında Konya’da yapılması planlanan 5. İslami Dayanışma Oyunları, Covid 19 pandemisi nedeni ile 2022 yılına ertelenmişti.

09-18 Ağustos 2022 tarihleri arasında Konya’da gerçekleştirilecek olan Oyunlara, 56 İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkeden katılım bekleniyor.

24 farklı spor branşında 14 yarışma tesisinde düzenlenecek oyunlarda, 355 madalya mücadelesi yapılacak.

Kaynak:

Etiketler :
, , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum