Vali Becel, ayçiçeği tarlalarını inceledi;

Vali Becel, ayçiçeği tarlalarını inceledi

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Hacıbektaş ilçesinde bir dizi inceleme ve ziyarette bulundu. Vali Becel’e ziyaretlerinde Hacıbektaş Kaymakamı İbrahim Engin Şenay da eşlik etti....

Hacıbektaş’ta Kütükçü, Hırkatepesidelik, Killik ve Büyükkışla köylerimizi ziyaret eden Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, köy halkının istek ve taleplerini dinledi.

Resim

Hacıbektaş'ta ayçiçeği tarlalarında da incelemede bulunan Vali İnci Sezer Becel, ilin ana tarım ürünleri arasında yer alan ayçiçeği (devramber) tarlalarını gezdi.

Resim

Vali Becel, bölgenin verimli topraklarının güzelliğini ve tarımsal değerlerini ortaya koyan Hacıbektaş İlçe sınırları içerisinde yer alan ayçiçeği tarlaları hakkında Nevşehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yetkililerinden bilgi aldı.

Geçtiğimiz nisan ayı içerisinde Valilik himayesinde, Hacıbektaş ilçemizdeki 50 çiftçiye 1140 dekar arazi ile buluşturmak üzere "Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi" (TAKEP) kapsamında yağlık ayçiçeği tohumu dağıtılmıştı.

Resim

Vali Becel'e incelemesinde Hacıbektaş Kaymakamı İbrahim Engin Şenay, İl Genel Meclis Başkanı Gürbüz Dinç, Nevşehir İl Özel İdare Genel Sekreteri Kamil Duru ve İl Tarım ve Orman Müdürü Özgür Memiş eşlik etti.

Resim

ASPİR TARLALARINI GEZDİ

Vali İnci Sezer Becel ayrıca, ilin alternatif tarım ürünleri arasında yer alan aspir tarlalarında incelemede bulundu. Vali Becel, Gülşehir ve Hacıbektaş ilçe sınırları içerisinde yer alan aspir tarlaları hakkında yetkililerden bilgi aldı.


Kaynak:

Etiketler :
, , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum