Ardahan Bal Festivali halayla başladı;

Ardahan Bal Festivali halayla başladı

Ardahan Valisi Hüseyin Öner, bu yıl 19’uncusu düzenlenen Ardahan Ulusal Kültür ve Bal Festivali’nin açılış programına katıldı. Vali Öner, festivalin şehrin ve değerlerinin tanıtılmasına, kültürel değerlerin yaşatılmasına, kardeşlik ve huzurun gelişmesine vesile olmasını diledi....

Milli Egemenlik Parkı etkinlik alanında düzenlenen programda türküler eşliğinde halaylar çekilerek festivalin açılışı gerçekleştirildi.

Açılış programında bir konuşma yapan Vali Hüseyin Öner, festival ve şenliklerin yöresel değerlerin tanıtım anlamında oldukça önemli olduğunu belirtti.

Her ilin kendine göre bir takım güzellikleri, coğrafi özellikleri, kültürel ve üretim değerlerinin olduğunu hatırlatan Vali Öner, “Bu ürünlerin, değerlerin tanıtılması, hak ettiği değeri kazanması, toplumda ulusal ve uluslar arası ölçekte gerçek değerine ulaşması için işlenmesi, gündeme getirilmesi gerekmektedir” dedi.

Resim

DEĞERLERİMİZİ TANITMAMIZ GEREKİYOR

Vali Öner şöyle devam etti: “Ardahan ilimiz de bu anlamda hem coğrafyası, yaylaları, meraları, bin bir çeşit bitki ve çiçeklerle kaplı florası ile tarihten günümüze göz kırpan kaleleri ve kuleleri ile hayvansal üretim değerleri; peynirleri, balı ile aşıkları ve türküleri ile, Çıldır gölü, Yalnızçam Kayak Merkezi ile muhtelif zenginlikleri bünyesinde barındıran bir şehir.  Bu zenginliklerin, değerlerin hak ettikleri yeri bulabilmesi için tanıtmamız gerekiyor. Muhtelif yol ve yöntemlerle toplumun ilgisine sunmamız gerekiyor. Festival ve şenlikler de günümüzde bu işlevi yerine getiren önemli etkinliklerden. Bu anlamda ilimiz şanslı bir il. Hemen hemen tüm ilçelerimizde bir değerimiz kullanılarak festival icra ediliyor.”

Resim

KARDEŞLİK VE HUZURUMUZU GELİŞTİRSİN

Bal festivalinin de önemli bir etkinlik olduğunu ifade eden Vali Hüseyin Öner, “Bu işlevine ilaveten festival ve şenlikler, bilhassa büyük şehirlerimizde yaşayan hemşehrilerimizin ilimize geldiği dönemlerde farklı aktiviteler yapma, güzel vakit geçirme, kültürlerini yaşama ve yaşatma adına fırsat buldukları bir dönem sunmuş oluyor. Muhtelif etkinliklerle nefes alınan bir dönem gibi oluyor festivallerimiz. 19’uncusu düzenlenen Ulusal Kültür ve Bal Festivali ve diğer festivallerimizin hem şehrimizin ve değerlerimizin tanıtılmasına ve hem de kültürel değerlerimizin yaşatılmasına, kardeşlik ve huzurumuzun gelişmesine vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

19. Ardahan Ulusal Kültür ve Bal Festivali başladı

Konuşmaların ardından Vali Hüseyin Öner, Belediye Başkanı Faruk Demir, diğer protokol üyeleri ile vatandaşlar yerel sanatçıların seslendirdiği şarkılar eşliğinde halay çekti.

Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum