Çocuk Görüşme Merkezi, çocukları icradan kurtaracak;

Çocuk Görüşme Merkezi, çocukları icradan kurtaracak

Kahramanmaraş’ta velayet altındaki çocukların ebeveynlerine teslim işleriyle ilgili icra sürecine son verecek Çocuk Görüşme Merkezi törenle açıldı....

Kamuda 5. yargı paketi olarak bilinen Çocuk Koruma Kanunu’nda yapılan düzenlemeler çerçevesinde Kahramanmaraş Valiliği, Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı, Büyükşehir Belediyesi ile Onikişubat ve Dulkadiroğlu Belediye Başkanlıkları iş birliğinde hazır hale getirilen Çocuk Görüşme Merkezi’nin açılış töreni gerçekleştirildi.

Resim

Törene, Vali Ömer Faruk Coşkun, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Çelik, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, C.T.E Personel Eğitim Merkezi Başkanı Bülent Delibalta, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mutlu Kaya ve Baro Başkanı Muhammed Burak Gül katıldı.

Resim

ARTIK İCRA MÜDÜRLÜKLERİ KULLANILMAYACAK

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından programın açılış konuşmasını yapan Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Çelik, “İlimizde kurulan Çocuk Görüşme Merkezimiz sayesinde çocuklarımızın görüşme ve tesliminde icra müdürlüklerinin kullanılmasına son verilerek, boşanma ve sonraki süreçlerde çocukların mağduriyet yaşamalarının önüne geçilmesi hedeflenmektedir. Merkezde, daha önce icra müdürlüklerince yapılan işlemler artık uzmanlar ve rehber öğretmenler eşliğinde yerine getirilecektir. Çocuk Görüşme Merkezi’mizin ilimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından merkezde incelemelerde bulunan Vali Coşkun ve protokol üyeleri, merkezin şehre hayırlı olmasını diledi.

Resim

ÇOCUĞUN ÜSTÜN YARARI İÇİN

Adalet Bakanlığı çocukların üstün yararını gözeterek hayata geçirdiği yeni uygulamayla velayet hakkı kendisine verilmeyen ancak belirlenen takvime göre çocuğunu görme hakkı tanınan ebeveynler artık icra dairelerine başvurmak zorunda kalmıyor. Bu ebeveynler adliyelerde kurulan adli destek ve mağdur hizmetleri müdürlüklerine ücretsiz olarak başvurarak, belirlenen çocuk görüşme merkezlerinde çocukları ile görüşebiliyor. Adli süreçte çocuk haklarının gözetilmesini ve çocuklara yönelik koruyucu, destekleyici tedbirlerin alınması amacıyla hazırlanan çocuk görüşme merkezleri, çocukların ihtiyaçlarına yanıt veriyor. Adalet Bakanlığınca, 13 il ve 12 ilçede daha velayet altındaki çocukların teslimi ile çocukla kişisel ilişki kurulması işlemlerinin yapılacağı çocuk görüşme merkezlerinin 1 Ağustos'ta hizmete alınmasıyla merkez sayısı 50'yi geçti.

Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum