Okullar yeni öğretim yılına hazırlanıyor;

Okullar yeni öğretim yılına hazırlanıyor

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, ilde tüm hızıyla devam eden birçok eğitim yatırımının tamamlanmasıyla Tokat’ta öğrencilerin daha güvenli ve konforlu binalarda eğitim göreceklerini söyledi....

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından okullar arası başarı ve imkân farklılıklarını azaltmak ve eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek amacıyla 2021 yılı Ağustos ayında "Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi”nin  hayata geçirildiğini hatırlatan Vali Numan Hatipoğlu, yaklaşık bir yıldır süren projenin çok başarılı bir şekilde ilimizde sürdürüldüğünü kaydetti.

Proje kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı’nın özellikle dezavantajlı 10 bin okula toplam 3 milyar TL’lik iyileştirmeler yaptığını ifade eden Vali Hatipoğlu, “Tokat'ta 85 okul, 144 yönetici, 774 öğretmen ve 11066 öğrenci proje kapsamına alındı. Tokat genelinde projeye göre dezavantajlı olan 85 anaokulu, ilkokul ve ortaokulun fiziki imkânları iyileştirildi; altyapısı, atölyeleri, kütüphaneleri, spor tesisleri güçlendirildi. Öğretmenlerin ve okul yöneticilerinin çok kapsamlı eğitimlerden geçirildi. Aynı zamanda öğrencilerin velilerine yönelik olarak halk eğitim merkezleri üzerinden eğitimler düzenlendi. Öğrencilerin de temel becerilerini güçlendirecek eğitimler, öğretim materyalleri ile desteklendi.” diye konuştu.

Resim

MÜZİK ODASI, KİTAP DESTEĞİ

Tokat’ta, Temel Eğitimde 10000 Okul Projesi kapsamında; 5 milyon TL. bütçeyle okulların inşaat ve onarım ihtiyaçları karşılandı. Bu kapsamda 4 okula müzik odası kurulumu, 51 okula öğretmenler odası donatımı, 47 okula spor malzeme seti dağıtımı, 85 okula kitap desteği sağlandı.

İlkokul, ortaokul ve ortaöğretim kurumları bünyesine toplam 33 derslikli 30 anaokulu açıldı. Sosyal etkinlikler kapsamında ilde; okul spor dalı eğitim faaliyetlerinden 730 öğrenci faydalanırken etkinliklere 84 okuldan toplam 11 bin 66 öğrenci katıldı. Yine 85 okulda 31 bin 863 öğrenci sağlık taramalarından geçirildi. Taramalar sonucunda 2 bin 734 öğrencinin tedavisi gerçekleştirildi.


ÇEVRE DOSTU OKUL

Milli Eğitim Bakanlığı’nın bir diğer projesi "Çevre Dostu 1000 Okul Projesi" kapsamında Tokat’ta her ilçede bir okul Çevre Dostu Okul olarak yapılandırıldı. Bu kapsamda söz konusu okullara güneş panelleri, yağmur suyu depolama üniteleri, sıfır atık kütüphaneler kuruldu. Öğrenci, öğretmen ve velilere çevre dostu eğitimler verildi.

Vali Hatipoğlu, “Okullarımızın 2022-2023 eğitim öğretim yılına en güzel şekilde hazırlanması için çalışmalarımız hızla devam etmektedir. Yaz tatilini geçiren öğrencilerimize; dinlenmelerini, eğlenmelerini, aileleri ile vakit geçirmelerini ve kitap okumalarını tavsiye ediyorum.” dedi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum