Ölen oğlunun adına cami yaptırdı;

Ölen oğlunun adına cami yaptırdı

Burdur Valisi Ali Arslantaş, Karamanlı ilçesinde hayırsever iş adamı Abdurrahman Şener tarafından oğlunun adına yaptırdığı “Harbi İbrahim Şener Camii” açılış programına katıldı....

Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan program, protokol konuşmaları ile devam etti.

Açılışta camiyi yaptıran Hayırsever İş Adamı Abdurrahman Şener, Karamanlı Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu, Burdur Milletvekilleri Mehmet Göker, Bayram Özçelik ve Vali Arslantaş birer konuşma yaptı.

Program konuşmalar sonrası Hayırsever İş İnsanı Abdurrahman Şener ve yer tahsisi yapan Karamanlı Belediyesi adına Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu'na plaket takdim edilmesiyle devam etti.

İl Müftüsü Enver Türkmen tarafından yapılan dua sonrası Vali Arslantaş beraberinde hayırsever aile ve protokol üyeleri ile birlikte kurdele kesimiyle caminin açılışını gerçekleştirdi.

Resim

CAMİLER SOSYALLEŞME MEKANI

Vali Ali Arslantaş “Camiler salt ibadet mekanları olmanın ötesinde sosyalleşme alanı ve ilim membalarıdır. Cami denilince zihnimizde beliren imgelem, kültürün mühim bir parçası olan değerler eğitiminin verildiği, hak kelamı Kuran’ın tedris edildiği, nebevi terbiyenin öğretildiği, edebin, adabın, vefanın, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin ruhlara nakşedildiği mukaddes alanlardır” dedi.

Vali Arslantaş şöyle devam etti: “Bugün açılışını yaptığımız Harbi İbrahim Şener Camimiz de inşallah varlığıyla camimizi imar edecek mümin kardeşlerimizin şenlendireceği bir ibadet mekânı, gencecik çocuklarımızın mukaddesata dair ilk öğretilerini işitecekleri bir mektep, hülasa biz gibi yaşamamız için gerekli zemini sağlayacak bir merkez olacaktır.”

Resim

Hayırsever iş adamı Abdurrahman Şener’in merhum oğlu İbrahim Şener adına yaptırdığı caminin yerinin Karamanlı Belediyesince tahsis edildiğini belirten Vali Arslantaş, inşasına 2020 yılı ocak ayında başlanan caminin yapımı için 1.5 milyon TL harcandığını kaydetti. Arslantaş, “İbadet alanı 314 m2 arsa üzerine inşa edilen camimizde kapalı alanda aynı anda 200 kişi namaz kılabilecektir. Toplam alanı 1166 metre kare olan camimizin müştemilatında tuvalet ve abdest alma yerleri mevcuttur. İnşallah açılışını yaptığımız camimiz, geçici masiva aleminde huzur ikliminden soluklanmamıza vesile olur. İnşallah camimiz genci yaşlısı, kadını erkeğiyle günde beş vakit hak anılan, yaşanılan her andan ise keyif alınan gülistanlara tebdil olunur. Bu güzel eseri amme hizmetine tahsis etmek için malıyla, emeğiyle, niyetiyle gayret gösteren herkese gönülden teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum