Kastamonu Kestane Balı tescillendi
Kastamonu Arı Yetiştiricileri Birliğince başvurusu yapılan ve 3 yıl süren incelemeler sonucunda şifa kaynağı Kastamonu Kestane Balı, Türk Patent ve Marka Kurumunca coğrafi işaretli ürün olarak tescillendi....
Kastamonu’da
özellikle sahil bölgesinde kestane ağaçlarının fazlalık göstermesi sebebiyle
Cide, Doğanyurt, İnebolu, Abana, Bozkurt ve Çatalzeytin ilçeleri başta olmak
üzere yoğun olarak kestane balı üretimi yapılıyor.
Bu anlamda Kastamonu
Arı Yetiştiricileri Birliği’nin başvurusu üzerine Türk Patent ve Marka
Kurumu’nca yapılan incelemeler neticesinde Coğrafi İşaret Belgesi alarak
tescillendi.
Kastamonu Valisi Avni
Çakır’ın ev sahipliğinde tescil alan ürünün tanıtımı gerçekleştirildi.
Kastamonu deyince ‘doğalın
merkezi’ sözünü here fırsatta dile getirdiklerini belirten Vali Avni Çakır, “İlgili
birimlerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, meslek kuruluşlarımız,
Kaymakamlarımız, Belediyelerimizle beraber güzel ve uyumlu iş birliği
içerisinde yöremize ait ürünlerimizin her kalemde imalatlarımızın, gıdalarımızın
coğrafi işaret alması noktasında da yoğun bir çaba içerisindeyiz” dedi.
COĞRAFİ
İŞARETLİ 28. ÜRÜN
Coğrafi işaret
anlamında Kastamonu’nun Türkiye çapında ilk beşlerde yer aldığını kaydeden
Çakır, en son 28. coğrafi işaret alan ürünün kestane balı olduğunu
söyledi.
Vali Çakır, Kastamonu
Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Cem Başar ve beraberindeki heyetin
katılımıyla gerçekleştirilen tanıtım toplantısında Arı Yetiştiricileri
Birliğine gayretlerinden dolayı teşekkür ederek başarılarını tebrik etti.
Kastamonu’nun
lezzeti ve kıvamıyla rağbet gören kestane balının da tescillenmesiyle birlikte
kentin coğrafi işaretli ürün sayısı 28’e yükseldi.
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.