Afrodisias’ta Yeşilçam şarkıları;

Afrodisias’ta Yeşilçam şarkıları

33. Afrodisias Kültür, Sanat ve Tanıtım Festivali kapsamında Afrodisias’ta Yeşilçam Şarkıları Konseri gerçekleştirildi. Seyirciler tarihi mekanda Yeşilçam şarkıları dinleyerek eski günlere gitti....

33. Afrodisias Kültür, Sanat ve Tanıtım Festivali kapsamında, Karacasu Kaymakamlığı koordinesinde UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine yer alan Afrodisias’ta İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Sanatçıları tarafından Yeşilçam şarkıları konseri düzenlendi.

Resim

Tarihi alanda gerçekleştirilen konsere, Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Kaymakam Hatice Gamze Kuran, Yenipazar Kaymakamı Şule Demirtaş, Belediye Başkanı Mehmet Erikmen, AK Parti Aydın Milletvekillleri Mustafa Savaş ve Metin Yavuz, Daire Amirleri, Siyasi parti il ve ilçe başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Resim

Aydın’ın Karacasu ilçesindeki Afrodisias, Eski Yunan ve Roma dönemlerine ait en görkemli antik kentlerden biri. Tarihte kentin en önemli tanrıçası olan Afrodit Tapınağı ile ünlü olan Afrodisias, M.Ö. II. yüzyıldan M.S. 6. yüzyıla kadar görkemini korumuş. Kentin kesintisiz olarak bu kadar uzun yerleşim görmüş olması, antik dönemde pek çok önemli gelişmeye tanıklık etmesi açısından da önem taşıyor.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum