İzmir Enternasyonal Fuarı, 91'inci kez kapılarını açtı;

İzmir Enternasyonal Fuarı, 91'inci kez kapılarını açtı

İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), 91'inci kez kapılarını açtı. Dünyanın dört bir yanından katılımcı ve ziyaretçileri ağırlayacak İEF ile konser, tiyatro, yarışma gibi birbirinden renkli etkinlikler gerçekleşirken, kent ekonomisine katkı sağlanması hedefleniyor....

Türkiye'nin en kapsamlı fuarı olan, İzmir'in ticari ve kültürel hafızasını içinde barındıran İzmir Enternasyonal Fuarı, düzenlenen törenle 91'inci kez kapılarını açtı.

2- 11 Eylül tarihleri boyunca ziyaretçilerini ağırlayacak ve dünyanın en büyük gastronomi fuarı Terra Madre'ye de ev sahipliği yapacak olan İEF, kortej yürüyüşüyle başladı.

91. İzmir Enternasyonal Fuarı açıldı

İzmirliler yürüyüş için saat 19.00'da, Gündoğdu Meydanı'nda toplandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in katılımıyla gerçekleştirilen yürüyüşte, Türk bayraklarının yanı sıra birçok ülkenin bayrakları da taşındı. Bando eşliğindeki korteje tahta bacaklı performans sanatçıları ve Rio karnavalını andıran kıyafetleriyle dansçılar renk kattı.

Kortej yürüyüşü Plevne Bulvarı'nı takiben Kültürpark Lozan Kapısı'nda son buldu. Yürüyüş sonrasında dünyanın dört bir yanından katılımcı ve ziyaretçileri ağırlayacak İEF'nin açılış töreni gerçekleştirildi.

Açılış törenine İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.


'İZMİR VE TÜRKİYE'NİN MİRASI'

Açılış töreninde konuşan Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay, İzmir'de olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, “Hepimiz gençliğinde İzmir Enternasyonal Fuarı açıldığında gazetelerden takip ederdik. İzmir deyince aklımıza İzmir'in simgesi olan İEF gelirdi. İzmir'imizin ve Türkiye'mizin bir mirası. Bu mirası gelecek yıllara taşımalıyız. Ticaret Bakanlığı olarak gerekli desteği vermek için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.


'İEF'DEN ÇOK UMUTLUYUZ'

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger de, uluslararası ve ulusal anlamda pek çok fuara ev sahipliği yapan, fuarcılıkla özdeşleşen kentin bir kez daha dünyaya açıldığını belirtti.

Köşger, “İEF, sadece ekonomik anlamda değil sosyal ve kültürel anlamda da çok önemli gördüğümüz bir buluşma ve kaynaşma odağıdır. Fuarımızın her alanda daha etkin ve amacına uygun düzenlenmesi amacıyla tüm paydaşların iş birliğiyle çalıştığını görmek memnuniyet verici. Bugün geldiğimiz noktada gerek salgının ekonomik ve sosyal anlamda olumsuz etkilerinin azalması, gerekse fuarın önceki yıllardaki gibi coşkulu geçmesine duyulan özlemle 91'inci İEF'den çok umutluyuz” diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise, “Bir Cumhuriyet mirası olan İzmir Enternasyonal Fuarı'nın 91'inci kez açılışını gerçekleştirmenin tarifsiz mutluluğu içindeyim. Bu akşam, asırlık bir çınar ağacı kadar sağlam köklerimizle ve yepyeni bir heyecanla İzmir'den dünyaya doksan birinci kez merhaba diyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum