Yeniçağa Gölü'ne 350 bin sazan yavrusu bırakıldı;

Yeniçağa Gölü'ne 350 bin sazan yavrusu bırakıldı

Bolu Gölköy Su Ürünleri Üretim İstasyonunda üretilen 350 bin yavru sazan, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki, Batman Valisi Ekrem Canalp, Yeniçağa Kaymakamı Bilal Çelik ve balıkçılar tarafından düzenlenen törenle suya salındı....

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Gölköy Su Ürünleri Üretim İstasyonunda üretilen 350 bin yavru sazan, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki, Batman Valisi Ekrem Canalp, Yeniçağa Kaymakamı Bilal Çelik, Belediye Başkanı Recayi Çağlar, Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Mustafa Altuğ Atalay, Tarım ve Orman İl Müdürü İzzet Murat, Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk, daire amirleri ve balıkçılar tarafından düzenlenen törenle suya salındı.

Göle bırakılan balıklarla Gölköy Su Ürünleri Üretim İstasyonu'ndan bu yıl içinde üretimi yapılan toplam 4 milyon balık yavrusu suyla buluşmuş oldu.


Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki, Gölköy'de üretimi yapılan balıkların Türkiye'nin birçok ilinde bulunan iç göllere salındığını söyledi. Tiryaki, “Bu yıl Bolu’da 5 milyon balık ürettik, bu balıkların hepsi Bolu ve komşu illerimizdeki uygun su kaynaklarına bırakılıyor. Bugün Yeniçağa Gölü'nde 350 bin adet sazan balığını sulara bıraktık. Bu sayede ticari balık avcılarımızı ve sportif olta balıkçılığını da desteklemiş oluyoruz” dedi.


Tiryaki, "İnşallah iç sularda da yetiştirilen bu balıklar ülke ekonomisine ciddi katkı sağlayacaktır. Hem olta balıkçılarına hem kooperatiflerimize hem de vatandaşlarımıza hayırlı olsun diyorum." ifadesini kullandı.

Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum