Maraş’ta balık festivali: 46 metre uzunluğundaki mangalda 4 ton balık pişirildi;

Maraş’ta balık festivali: 46 metre uzunluğundaki mangalda 4 ton balık pişirildi

Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, ilde düzenlenen 3. Geleneksel Balık Festivali’ne katıldı. İlin plakasına ithafen 46 metre uzunluğu kurulan mangalda pişirilen 4 ton alabalık, 10 bin kişiye ikram edildi....

Kahramanmaraş Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Onikişubat, Dulkadiroğlu, Türkoğlu İlçe Belediyeleri, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü destekleriyle Kahramanmaraş Balıkçılar Derneği tarafından gerçekleştirilen Kahramanmaraş 3. Geleneksel Balık Festivali Milli İrade Meydanı’nda başladı.

Denizi olmayan Kahramanmaraş'ta balık festivali

Festivale, Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, 54. Hükümet Milli Eğitim Bakanı Mehmet Sağlam, İçişleri Komisyon Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet Özdemir, Sefer Aycan, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Balıkçılar Derneği Başkanı İbrahim Sarı, ilgili kamu kurum ve kuruluş müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmalarının ardından Kahramanmaraş Balıkçılar Derneği Başkanı İbrahim Sarı, festivale destek veren Vali Ömer Faruk Coşkun, Milletvekilleri, Belediye Başkanları ve Kurum amirlerine plaket takdimi yaptı.

Vali Coşkun daha sonra ise protokol üyeleriyle birlikte stantları gezerek, Balık Festivalinde emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Denizi olmayan Kahramanmaraşta balık festivali

TATLI SU BALIĞI ÜRETİMİNDE ÖNDE GELİYORUZ

Burada bir değerlendirmede bulunan Vali Coşkun, “Kahramanmaraş ilimiz tatlı su balık üretiminde ülkemizin önde gelen şehirlerinden. Sektörün daha da gelişmesi özellikle şehrimizde balık tüketiminin yaygınlaştırılması ve farkındalık oluşturulması adına güzel bir organizasyon. Bu organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Üçüncü kez düzenlenen, çeşitli gösterilerin ve ikramların yer aldığı festivalde, şehrin plakasına ithafen 46 metre uzunluğunda balık mangalı yakılarak vatandaşlara balık ekmek ikramında bulunuldu. Festivalde 10 bin kişiye 4 ton ala balık ikram edildi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum