Vali Öner, rahvan at yarışlarını izledi;

Vali Öner, rahvan at yarışlarını izledi

Ardahan Valisi Hüseyin Öner, bu yıl 8’incisi düzenlenen Rahvan At Yarışları ve 6. Doğu Anadolu Şampiyonası etkinliğine katıldı. Vali Öner, etkinlik sonunda bindiği rahvan at ile hatıra fotoğrafı çektirdi....

Rahvan at kültürünü yaşatmak amacıyla Ardahan Rahvan At Binicilik Kültür ve Spor Kulübü ev sahipliğinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ve Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonunun katkıları ile organize edilen 8. Geleneksel Rahvan At Yarışları ve 6. Doğu Anadolu Şampiyonası ilimizde coşkuyla gerçekleşti.

Yüzlerce Rahvan At tutkununun heyecanla izlediği yarışlara katılan biniciler, belirlenen kurallar çerçevesinde dereceye girebilmek için kıyasıya yarıştı. Üçlü tay, dörtlü tay, küçük orta, büyük orta, başaltı ve baş kategorilerinde yapılan yarışmayı, çok sayıda vatandaş izledi.

İl Emniyet Müdürü Ünsal Hayal, İl Jandarma Komutanı Ramazan Yiğit, AK Parti İl Başkanı Kaan Koç, Rahvan At Binicilik Kulübü Başkanı Murat Arabul, il protokolü ve çok sayıda rahvan at sever ile birlikte yarışları izleyen Vali Hüseyin Öner, “Rahvan atları, Orta Asya’dan Türklerle birlikte Anadolu’ya gelen bir değerimizdir. At, tarih boyunca atalarımızın pusulası, yoldaşı olmuştur. Milli ve manevi yönden bizim için önemli bir geleneğimizdir, Ata sporumuzdur” dedi.

Resim

Vali Öner şöyle devam etti: “Geleneksel Spor Dallarına son yıllarda ciddi bir yönelme söz konusudur. Bu yönelme ile birlikte ülkemizin doğusunda, batısında, kuzeyinde, güneyinde, birçok yöresinde geleneksel bir branş olarak Rahvan At yarışları yapılmakta, kulüplerimizin emekleri ve belediyelerin, kurumların ve Geleneksel Spor Dalları Federasyonumuzun katkıları ile bu değerimiz yaşatılmaktadır. Milli benliğimizin, kimliğimizin devamı ve korunması ve güçlenmesi için bizi biz yapan değerleri yaşamamız ve yaşatmamız gerekmektedir. Bu önemli duruşa katkı sağlayan At Severleri Camiasına gönülden teşekkür ediyorum. Organizasyonda emeği geçen Gençlik ve Spor Bakanlığımızın kuruluşlarına, Ardahan Rahvan At Binicilik Kültür ve Spor Kulübüne, Geleneksel Spor Dalları Federasyonuna, Geleneksel Atlı Spor Kulüpleri Federasyonuna ve katkı sağlayan herkese teşekkür ediyor, yarışların kazasız belasız geçmesini diliyorum.”

Resim

Yarışlar sonucu dereceye giren atlı sporculara Vali Hüseyin Öner ve diğer protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum