Siirt-Pervari yolunun temeli atıldı;

Siirt-Pervari yolunun temeli atıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu’nun katılımı ile 64 km uzunluğundaki Siirt-Pervari Yolu'nun temeli törenle atıldı....

Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraoğlu, "Siirt Pervari Yolu 5.2 Kilometre bütümlü sıcak karışım kaplamalı, 58.6 kilometresi satik kaplamalı olmak üzere toplam 63.8 kilometre uzunluğunda tek yol standardında projelendirilerek yapım çalışmalarına başlamış bulunmaktayız. Mevcut yolların standartlarını yükselterek, trafik akışını rahatlatacak proje kapsamında toplam 666 metre uzunluğunda 2 adet viyadük ve toplam 500 metre uzunluğunda 10 adet köprü inşa edilecek." dedi.

Resim

BUGÜN MÜSTESNA BİR GÜN

Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, huzur ve kültür kenti Siirt için bugünün müstesna bir gün olduğunu söyledi. Hacıbektaşoğlu, “Siirtli vatandaşlarımızın yüzü bugün farklı gülüyor, geleceğe olan ümitleri her zamankinden daha kuvvetli” dedi.

"Bugün ilimiz ve bölgemiz için büyük bir stratejik önem taşıyan Siirt-Şirvan- Pervari karayolunun modern yüksek standartlarda iyileştirmesi için tarihi bir güne hep birlikte şahit ediyoruz." diyen Hacıbektaşoğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Siirt’in ve Pervari ilçemizin çehresini değiştirecek, medeniyetin en önemli göstergelerinden olan bu yolda yoğun bir araç trafiği yaşanmaktadır. Zaman zaman trafik kazalarının da yaşandığı bu yol tamamlandığında, vatandaşlarımız yüksek standartta, modern, keyifli ve güvenli bir yolculuk yapacaklardır. Bu yol, tüm Siirtlileri ve bölge halkının da en önemli beklentisidir. Vefalı Siirt halkı yapılan bu hizmetleri her daim hayırla yâd edecektir. Ayrıca bu yol ilimizi, Van, Şırnak ve Bitlis illerine bağlanmasıyla birlikte ilimizin sosyo-ekonomik gelişimi ve kalkınmasında önemli bir itici güç olacak, kentin ekonomisine büyük bir katma değer katacaktır.”

Resim

BİR YILDA 82 MİLYON LİRA TASARRUF SAĞLAYACAĞIZ

En son söz alan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da, Siirt-Pervari Yolu'na ilişkin, proje kapsamında, toplam uzunluğu 666 metreyi bulan 2 viyadük ile yine toplam uzunluğu 500 metre olan 10 köprünün yer aldığını belirterek, "2025 yılında hizmete açılmasıyla bir yılda zamandan ve akaryakıttan toplamda 82 milyon lira tasarruf sağlayacağız. Projemizle 4 bin 136 ton egzoz emisyonundan kurtulmuş olacağız." dedi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum