Ders: Sosyal Bilgiler / Öğretmen: Kaymakam;

Ders: Sosyal Bilgiler / Öğretmen: Kaymakam

Şanlıurfa Hilvan Kaymakamı Coşkun Doğan, Şehit Halit Şıltak İlkokulu’nda katıldığı program sonrasında okulun 4-C sınıfı öğrencileriyle bir araya geldi. Sınıfın Sosyal Bilgiler dersine giren Kaymakam Doğan, öğrencilere 'Türkiye'nin yönetim yapısı' konusunu anlattı....

Yeni eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle Hilvan’da kaymakam ve ilçe protokolünün katılımıyla tören düzenlendi.

İlçe merkezindeki Şehit Halit Şıltak İlkokulu’nda düzenlenen törene başlamadan önce Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan’ın başlattığı ‘Urfa Okuyor’ projesi kapsamında protokol, öğretmen, öğrenci ve veliler hep birlikte 10 dakika kitap okudu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Okul Müdürü Bakır Ogan, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.

Dördüncü sınıf öğrencileri de okula yeni başlayan birinci sınıf öğrencilerine, abi ve ablaları olarak ‘hoş geldiniz’ dedi.

Resim

ÖĞRETMENLERİN ÖĞRENCİ HASRETİ BİTTİ

Hilvan Kaymakamı Coşkun Doğan da yaptığı konuşmada 2022-2023 eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.

Öğrencilere başarı, öğretmenlere kolaylıklar dileyen Kaymakam Doğan, geçmiş senelerde pandemi nedeniyle eğitime verilen sosyal mesafenin ve uzaktan erişim sisteminin artık olmadığından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kaymakam Doğan, okullarda eskiden olduğu gibi öğrencilerin sınıfları ve okul bahçelerini şenlendirdiğini, öğretmenlerin de hasret kaldıkları öğrencileriyle buluştuğunu belirtti.

Törende Kaymakam Doğan, Vali Salih Ayhan’ın yeni eğitim öğretim yılı mesajı ve iyi dileklerini içeren mektubunu öğretmenlere takdim etti.

Resim

SOSYAL BİLGİLER DERSİNİ KAYMAKAM ANLATTI

Tören sonrasında Kaymakam Coşkun Doğan, okulun 4-C sınıfının Sosyal Bilgiler dersine girdi.

Öğrencilerin yanı sıra ilçe milli eğitim müdürü, cumhuriyet savcı, jandarma komutanı ve emniyet müdürünün de eşlik ettiği derste Doğan, öğrencilere 'Türkiye’nin yönetim yapısı ve işleyişi' konusunu anlattı.


Öğrencilere Türkiye’nin yönetim yapısının merkezi yönetim ve yerinden yönetim olmak üzere ikiye ayrıldığını anlatan Doğan, kaymakam, vali, bakan ve cumhurbaşkanı silsilesine ve görevlerine ilişkin bilgiler aktardı.

Dersin sonunda öğrencilerle soru-cevap da yapan Kaymakam Doğan, öğrencilerle sohbet ettikten sonra okuldan ayrıldı.

Resim

Kaynak:

Etiketler :
, , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum