Kommagene Bienali’ne hayran kaldı: Dünya çapında bir organizasyon olmuş;

Kommagene Bienali’ne hayran kaldı: Dünya çapında bir organizasyon olmuş

Türkiye Gazetesi Yazarı Fuat Uğur, TV100 Televizyonu’nda Gürkan Hacır’ın sunduğu Taksim Meydanı programında Uluslararası Kommagene Bienali’ni övgüyle anlattı. Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar ve Kâhta Kaymakamı Selami Korkutata’yı tebrik eden Fuat Uğur, “Dünya çapında bir organizasyon yapmışlar” dedi....

Yoğun gündemi arasında kültür gezilerine de yer veren Gazeteci-Yazar Fuat Uğur, Adıyaman Valiliği ve Kahta Kaymakamlığı organizesinde düzenlenen basın turuna katıldı. Diğer basın mensuplarıyla birlikte Adıyaman ve Kahta’nın tarihi ve doğal güzellerini gezen Fuat Uğur, gördüklerini katıldığı televizyon programında övgüyle anlattı.

Resim

DÜNYA ÇAPINDA BİR ORGANİZASYON

Adıyaman Kâhta’da düzenlenen bienalin dünyanın en geniş alınana yayılmış bir organizasyon olduğunu belirten Fuat Uğur, “Muhteşem bir şey. Bienale 30 ülkeden 53 sanatçı katılıyor. İnanılmaz bir organizasyon, Dünya standartlarındaki böyle organizasyona önem ve değer verilmesi gerekiyor” dedi.

Bienalin Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar ve Kâhta Kaymakamı Selami Korkutata tarafından düzenlendiğini, Kâhta’nın tarihi alanlarında 30 ülkeden gelen 53 sanatçının eserlerinin bulunduğunu hatırlatan Uğur, “Bir sanatçının 4 metre yüksekliğindeki eseri Nemrut’a 9 saatte çıkarılabilmiş. Atatürk barajı üzerinde pek çok adacık var, bu adalar üzerinde çeşitli yerleştirmeler yapımış ama hepsinin konsepti ayrı. Mesela biri savaşlar ve savaşların yol açtığı insan kıyımı ve uygarlıkların yok edilmesi ile ilgili bir görsel. Müthiş bir şey” ifadelerini kullandı.

Fuat Uğur tv100 canlı yayınında görüşmeyi aktardı Mahir Ünal, 'İmamoğlu ve  Yavaş aday gösterilmedikleri takdirde imza toplayıp aday olacak' dedi

VALİ VE KAYMAKAMI TEBRİK EDİYORUM

Yenilenen Kahta Kalesi’ni de görme imkanı bulduğunu anlatan gazeteci Fuat Uğur, kale içinde de sanatçıların çok sayıda eserinin yer aldığını belirtti. Fuat Uğur, “Gurur duydum. Böyle bir bienali düzenlediği için hem Selami Korkutata’yı hem de Mahmut Çuhadar’ı tebrik ediyorum. Perre antik kenti var, Efes’ten farksız bir antik kenti. Adıyaman’a, Kahta’ya gittiğinizde en az üç gününüzü ayırmanız gerekir. O kadar tarihi ve doğal güzellikleri var” diye konuştu.

Resim

O KADAR İLERİ GÖRÜŞLÜ VE VİZYON SAHİBİ Kİ

Kahta Kaymakamı Korkutata’dan da övgüyle bahseden Fuat Uğur, “Kahta Kaymakamı o kadar ileri görüşlü ve o kadar vizyon sahibi ki, İzmir Devlet Senfoni Orkestra eşliğinde bildiğimiz Kahtalı Mıçe’ye konser verdirmiş. Cendere Köpsü’nün altında. Zara 50 bin kişiye konser verdi. 25 Ekim’de Borusan Quartet konser verecek. Müthiş bir etkinlik. Buradan bütün seyircilerimize Adıyaman’ı ve Kahta’yı gezmeyi tavsiye ediyorum” dedi.

Resim

Her sene Adıyaman’a 100 bine yakın turist gelirken bu sene turist sayısının 250 bini geçtiği bilgisini de paylaşan Fuat Uğur, “Gördük ki, bütün Adıyamanlılar ve Kahtalılar, hepsi valiye ve kaymakama teşekkür ediyorlar. Bu etkinlikler turizme büyük katkı sağladı diyorlar” ifadelerini kullandı.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum