Ballı Barajı 11 bin dekar alanı sulayacak;

Ballı Barajı 11 bin dekar alanı sulayacak

Erzincan Valisi Mehmet Makas, Ballı Barajı Derivasyon Tüneline Su Çevirme Törenine katıldı....

Baraj inşaat alanında yapılan törene Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, DSİ 8. Bölge Müdürü Oğuzhan Yavuz, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda daha sonra DSİ 8. Bölge Müdürü Oğuzhan Yavuz Ballı Barajı ile ilgili bilgiler verdi.

Resim

10 MİLYON METREKÜP SU TUTACAK

İnşa edilecek olan barajda yaklaşık olarak 10 milyon metreküp su tutulacağını belirten Bölge Müdürü Oğuzhan Yavuz, barajın faaliyete geçmesiyle 11.570 da’lık tarım arazisinin cazibeli olarak sulanabilir hale geleceğini ifade etti.

Daha sonra sırasıyla konuşma yapan Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Erzincan Milletvekilleri Burhan Çakır ve Süleyman Karaman, Ballı Barajının Erzincan'a ve çiftçilere hayırlı olmasını diledi.

Resim

TÜRKLER ARTIK SUYA GEM VURUYOR

Konuşmasına, eskiden kullanılan “Su akar Türk bakar” sözünün artık geçerli olmadığını vurgulayarak başlayan Vali Makas, "Türkler, artık suya gem vuruyor. Tarımda kullanıyor. Enerjide kullanıyor. Tüm dünyanın özenle seyrettiği projelere imza atıyor. Bu sadece sulama sektöründe değil. Hava yolu sektöründe de böyle. Sağlık sektöründe de böyle. Ama hepsinin odağında ve temelinde insanı yaşat ki devlet yaşasın şiarı yatıyor” dedi.

Erzincan’ın lokomotif sektörlerinden birisinin de tarım sektörü olduğunu belirten Vali Makas, "Bu yapılan çalışmalarla beraber çiftçimiz çok daha rahatlayacak. Enerji maliyetleri de daha aşağılara inecek.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Ballı Barajı Derivasyon Tüneline Su Çevirme işlemi gerçekleştirildi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum