Tokat, bu yıl 5.’si düzenlenecek sempozyuma hazırlanıyor;

Tokat, bu yıl 5.’si düzenlenecek sempozyuma hazırlanıyor

14-15-16 Ekim 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 5. Tokat Sempozyumu son hazırlık toplantısı Vali Numan Hatipoğlu başkanlığında Hıdırlık Sosyal Tesisleri’nde yapıldı....

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, 14-15-16 Ekim 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 5.Tokat Sempozyumu açılış töreninin Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in katılımıyla yapılacağını söyledi.

14 Ekim 2022 Cuma günü Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi’nde Millî Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer’in katılımıyla başlayacak olan sempozyumda Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz, Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Birol Çetin, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak ile çok sayıda akademisyen yer alacak.

Resim

TARİHİ MİRAS GÜNÜMÜZE TAŞINACAK

Tokat Valiliği, Tokat Belediyesi, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Türk Tarih Kurumu ve Üsküdar Belediyesinin işbirliğiyle gerçekleştirilecek olan sempozyumun kadim tarihi birikimi, verimli ovaları ve beşerî zenginliğiyle Türkiye’nin müstesna şehirlerinden biri olan Tokat’ın; zengin tarihi mirasını tespit ederek günümüze taşımak, günümüzdeki meselelerini ele almak, geleceğine yönelik tasavvurlarda bulunmak ve hayata geçirmek için çeşitli çalışmalar yapmak, entelektüel bir faaliyet olmanın ötesinde bugünü yaşanılır kılmak ve geleceği tasarlamak açısından önemli olduğu belirtildi.

Alanında uzman 200’ün üzerinde bilim insanının çalışmalarıyla katkı sunacağı ve üç gün sürecek sempozyumun bildirileri, editöryal çalışmanın ardından kitaplaştırılacak.

TARİHTE DERİN İZLER BIRAKAN BİR ŞEHİR

Tokat, tarihte derin izler bırakan ve günümüz medeniyetinin oluşumunda etkili birçok ismin doğduğu ya da yaşamını sürdürdüğü şehir. Osmanlı Devleti’nin ilk müderrisi Davud-ı Kayseri bu şehirde Türkiye’nin ilk medreselerinden Yağıbasan Medresesi’nde eğitim gördü. Halvetiliği Anadolu’ya getiren Abdülmecid-i Şirvanî burada yaşadı. Büyük Osmanlı âlimleri İbn Kemal, Molla Hüsrev, büyük halk ozanı Kul Himmet ve Plevne kahramanı Gazi Osman Paşa Tokat’ta dünyaya geldi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum