Düğün hediyesi eşeklerine 40 yıldır bebek gibi baktılar;

Düğün hediyesi eşeklerine 40 yıldır bebek gibi baktılar

Kastamonu Ağlı Kaymakamı Elif Yazıcıoğlu Kazanasmaz, 40 yıl önce düğün hediyesi olarak verilen eşeklerine sevgiyle bebek gibi bakan ilçe sakinlerinden Satı Ketenci ve ailesini ziyaret etti....

Ağlı Kaymakamı Elif Yazıcıoğlu Kazanasmaz, basın ve sosyal medyada hayvan sevgisi ile haber olan ilçe sakinlerinden Satı Ketenci ve ailesini ziyaret ederek sohbet etti.

Kaymakam Kazanasmaz, ziyaretinde “İnsan olabilmenin yolu, yaratılmış her şeye sevgi ve merhamet duyabilmekten geçer. Hayvanlar, doğanın denge unsurlarıdır. Onları sevelim, merhamet gösterelim ve koruyalım” diyerek hayvan sevgisinin önemini vurguladı.


40 YILDIR CAN YOLDAŞI OLDU

Kastamonu’nun Ağlı ilçesinde 40 yıl önce dünya evine giren Satı (58) ve Gülay Ketenci (60) çiftine, düğün hediyesi olarak eşek hediye edildi. O dönemde daha yavru olan eşek, zamanla evin vazgeçilmezi oldu. Hiçbir işte çalıştırılmayan eşeğe, adeta bebek gibi bakan Gülay Ketenci, hastalandığında veteriner hekim getirerek muayene ettirdi.

Eşeğinin bakımlarını da aksatmayan Gülay Ketenci, ayrıca düzenli olarak aşılarını da yaptırdı. Yıllardır aile birlikte yaşamını sürdüren ve ismine ‘Kezban’ adı verilen eşek, Ketenci ailesinin yanından hiç ayrılmıyor.

Resim

ANNESİNDEN HATIRA

Eşeğini çok sevdiğini ve ona gözü gibi baktığını söyleyen Gülay Ketenci, vefat eden annesinden kendisine kalan tek hatıra olduğunu kaydetti. Düğün hediyesi olarak eşeği kendisine verdiklerini anlatan Gülay Ketenci, “Annem ve babam, eşeği bana evlenirken hediye olarak verdiler. Ben ona hiç kıyamam, üzerine yük yükleyemem, veteriner geldiğinde aşısını yaptırırım, çok akıllıdır, benim yanımdan ayrılmaz. Dışarıda ormanda bıraksam kendi kendine eve kadar gelir. Çok akıllıdır” dedi.


Kaynak:

Etiketler :
, , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum