Sırada Caz Festivali var;

Sırada Caz Festivali var

Adıyaman Kâhta Kaymakamı Selami Korkutata, ‘Badem Çiçeği’, ‘Su Sporları’, ‘Nemrut Gastronomi’, ‘Perseid Geceleri’, ‘Kommagene Bienali’ derken bu hafta da Mezopotamya’nın tacında ‘Mezopotamya Caz Festivali’ düzenleneceğini açıkladı....

Bu yıl birbirinden renkli festival ve uluslararası organizasyonlara sahne olan Adıyaman’ın Kahta ilçesi, yeni bir festivalle adını tekrar duyuracak.

Kâhta, bu hafta ‘Mezopotamya Caz Festivali’ne ev sahipliği yapacak. ‘Kommagene Yankıları’ temalı caz festivali 21 Ekim’de başlayıp 25 Ekim’de sona erecek. Festivalle, caz severler ile Nemrut’un eteğinde geçmişe yolculuk yapmak isteyen tarih, müzik ve doğa tutkunları unutamayacakları anlar yaşayacak.


GÜN BATIMINDA BORUSAN QUARTET KONSERİ

21 Ekim’de Adalar’da Can Ergin ve Sami Hosseini’nin ‘Caz ve Doğaçlama Performansı’ ile başlayacak festival, 22 Ekim’de Kahta Kültür Merkezi’nde Sedat Anar ve Selahattin Anar (Anar Duo), 23 Ekim’de Kahta Kalesi’nde Onur Aymergen Trio ile devam edecek. Festivalin son gününe en önemli konser saklanırken, bu kapsamda Borusan Quartet, Nemrut’un zirvesinde gün batımında unutulmayacak bir konsere imza atacak.

Nemrut Dağı zirvesinde fiziksel engelliler için özel konser - 3

TANITIM VE TURİZME BÜYÜK FAYDASI OLUYOR

Caz Festivali’nin duyurusunu yapan Kâhta Kaymakamı Selami Korkutata, “Badem Çiçeği, Su Sporları, Nemrut Gastronomi, Perseid Geceleri, Kommagene Bienali derken bu hafta da Mezopotamya’nın tacında Mezopotamya Caz Festivali’ne başlıyoruz” dedi.

Kahta ve Adıyaman’ı tanıtmak için büyük bir gayretle çalıştıklarını belirten Selami Korkutata, düzenlenen festivallerin il ve ilçe turizmine hem bugün hem de gelecekte büyük faydalar sağladığını kaydetti.

Kaymakam Korkutata, tüm caz severlerle birlikte, 2 bin yıllık tarihe tanıklık edip gün doğumunu Nemrut’un zirvesinde karşılamak isteyenleri Kâhta’ya davet etti.


Kaynak:

Etiketler :
, , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum