“Meyvenin Âlâsı, Göksun’un Elması”;

“Meyvenin Âlâsı, Göksun’un Elması”

Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun ve Göksun Kaymakamı Mustafa Caner Culukar, “Meyvenin Âlâsı, Göksun’un Elması” temasıyla düzenlenen 8. Elma Festivaline katıldı....

Festival, Göksun Belediye Binası önünden başlayarak Göksun Kent Meydanı’na kadar Mehteran takımı eşliğinde kortej yürüyüşü ile başladı.

Resim

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından festivalin açılış konuşmalarını Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ve İçişleri Komisyon Başkanı Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç yaptı.

Konuşmacılar, Göksun ve çevresinde yetişen, kendine has özellikler taşıyan Göksun Elması’nın tanıtımı, üretimi ve pazarlama potansiyelini arttırmayı hedeflediklerini, hem ülke hem de dünya çapında tanınan bir ürün haline gelmesi için gayret ettiklerini ifade ederek, festivalin il ve ilçeye hayırlı olmasını temenni etti.


DAHA TANINIR HALE GELECEK

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Nihat Pakdil ise, “Bu festival çiftçi ve değerli yetiştiricilerimizin emeklerinin daha iyi değerlenmesi, marka oluşması açısından önem arz ediyor. İnşallah burada emek gösterenlerin ve bundan sonra emek göstereceklerin başarılarıyla bu amaca ulaşılmış olacak ve ürünümüz daha aranır hale gelecek” dedi.

Çeşitli etkinliklerle devam eden festivalde kurdele kesiminin ardından, stantları gezen Vali Ömer Faruk Coşkun ve protokol üyeleri, bereketli bir hasat dönemi dileğinde bulundu.

Resim

RİYAHASI İLE ÖN PLANA ÇIKIYOR

Ziyaretler esnasında bir değerlendirmede bulunan Vali Coşkun, “Göksun Elması tadı ve rayihası ile diğer elma çeşitlerine göre ön plana çıkan bir ürünümüz. Yapılan bu ve benzeri etkinliklerle Göksun elmamız daha da tanınır hale gelecektir. Yetiştiricilerimize bereketli bir hasat dönemi diliyorum. Bu festivalin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyor, festivalin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Kaymakam Mustafa Caner Culukar ise, festivale katılan protokole, organizasyonda emeği geçen Göksun Belediye Başkanlığı ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü başta olmak üzere tüm elma üreticilerine ve organizasyon paydaşlarına teşekkür etti.

Kaynak:

Etiketler :
, , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum