Çocuklar ‘Oyun Karavanı’ ile eğlenceli vakit geçirdi;

Çocuklar ‘Oyun Karavanı’ ile eğlenceli vakit geçirdi

Şanlıurfa Haliliye Kaymakamı Serap Özmen Çetin, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı İşbirliğinde Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonun organize ettiği ''Oyun Karavanı Yollarda'' festivaline katılarak çocuklar ile bir araya geldi....

Şanlıurfalı çocuklar Çocuk Oyunlar ve Spor Kulüpleri Federasyonu'nun düzenlediği "Oyun Karavanı Yollarda” projesiyle birbirinden güzel etkinliklerle eğlenirken, büyükler ise eski oyunları izleyerek anılarını tazeledi.

Resim

Çocuk Oyunlar ve Spor Kulüpleri Federasyonu (ÇOSKF) ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen organizasyonla Şanlıurfa’ya gelen oyun karavanı, hem çocukların hem de büyüklerin büyük ilgisini çekti.

Çocukların bilgisayar ve cep telefonlarındaki oyunlardan uzaklaşarak geleneksel kültürü yaşaması, sokak oyunlarına yönelmesi amacıyla Kent Müzesi önünde düzenlenen etkinlikte sahneye çıkan sunucu ve palyaçolar çocuklara çeşitli oyunlar oynattı.


Müzik eşliğinde eğlenen çocuklar, yıllar önce sokakta oynanan oyunları görme ve oynama imkanı elde etti. Çocuklar eğlenirken büyükler de eskiden oynadıkları oyunları izleyerek anılarını tazeledi.

20 gün önce başlayan Oyun Karavanı Yollarda projesi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi turnesi kapsamında Diyarbakır’dan başladığı seyahatini, Mardin, Şırnak, Hakkari, Siirt ve Batman’dan sonra Şanlıurfa ile tamamladı.

Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum