Kızı ve kocasının şehit olduğu gün vefat etti;

Kızı ve kocasının şehit olduğu gün vefat etti

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde 29 yıl önce bugün şehit edilen öğretmen Neşe Alten ve babasının şehit edildiği aynı günde annesi Nazife Alten vefat etti. Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, şehit öğretmen ile anne ve babasına rahmet diledi....

29 yıl önce şehit edilen öğretmenin annesinin vefatını Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım duyurdu. Şehit annesine zaman zaman ziyaretler gerçekleştiren Vali Yıldırım, üzüntüsünü paylaştı.

Teröristlerin katlettiği Neşe öğretmenin acısı 26 yıldır dinmiyor

RABBİM CENNETİNDE BULUŞTURSUN

Vali Yıldırım, “Diyarbakır'ın Bismil ilçesine atanan ve henüz mesleğinin ilk günlerinde, 29 yıl önce bugün Şehit edilen öğretmenimiz Neşe Alten'in şehit edildiği aynı günde, kıymetli annesi Nazife Alten'in vefat haberini almanın üzüntüsü içerisindeyim” dedi.

Aziz Yıldırım, “Rabbim şehit öğretmenimiz Neşe Alten'i, babası Hasan Alten'i ve annesi Nazife Alten'i cennetinde kavuştursun. Allah rahmet eylesin” ifadesini kullandı.


BABASIYLA ŞEHİT EDİLDİ

Neşe Alten, çocukların aydınlık yarınlara ulaşabilmesi amacıyla 1993 yılının 30 Eylül'ünde Diyarbakır'a gitti ve ilk görev yeri olan Bismil ilçesinin Çavuşlu Köyü İlkokulunda göreve başladı. Neşe öğretmen ve kendisini yalnız bırakmak istemediği için birlikte Bismil'e gelen babası Hasan Alten, 26 Ekim 1993 gecesi PKK'lı teröristler tarafından haince katledildi. Henüz 26 günlük öğretmen ve 21 yaşında bir genç iken teröristlerin hedefi olan Neşe öğretmen ve babasının şehit oluşlarının üzerinden 29 yıl geçti. Her 26 Ekim gününde acısı tazelenen Nazife Alten de, bir 26 Ekim günü vefat etti.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum