“Bugün Gazi Kars'ın vatan toprağının bir parçası olduğu gündür. Kutlu olsun”;

“Bugün Gazi Kars'ın vatan toprağının bir parçası olduğu gündür. Kutlu olsun”

Kars'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 102´inci yıl dönümü düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı....

Kurtuluş günü törenleri Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı ve tren garının önündeki Kazım Karabekir Paşa anıtına eş zamanlı çelenk konulmasıyla başladı. Hükümet Konağı önünde devam eden programda Vali ve Kars Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, “Bugün, Karslılar olarak Gazi Kars’ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 102’nci yıldönümünü kutlamanın gurur ve sevincini yaşamaktayız. Hepinizi en kalbi duygularımla, saygıyla, sevgiyle selamlıyorum. 102’nci kurtuluş günümüz kutlu olsun” dedi.

karsin-dusman-isgalinden-kurtulusu-kutladi-(18).jpg

ESARET ZİNCİRLERİNİN KIRILDIĞI GÜN

Vali Öksüz, “Bugün Gazi Karslıların; ezansız ve bayraksız olamayacağını, esaret altında yaşayamayacağını tüm dünyaya ilan ettikleri gündür. Bugün; şanlı Türk bayrağının Kars kalesine çekmesiyle Gazi Kars’ın esaret zincirlerini kırarak vatan toprağının bir parçası olduğu gündür. Bugün; ben Türküm, Türk; esir olmaz, devletsiz, bayraksız, ezansız, hürriyetsiz olmaz şiarını benimseyen Gazi Kars’ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 102’nci yıldönümüdür” ifadelerini kullandı.

Vali Öküz, “Yaklaşık 40 yıl Rus işgalinde kalan Kars, Doğu Cephesi Komutanı Kazım Karabekir Paşa’nın emrindeki kuvvetlerin 28 Ekim 1920’de harekete geçmesi ve 9’uncu Kafkas Tümeni’nin şehre girmesiyle, 30 Ekim 1920’de düşman işgalinden kurtarılmış, esaret zincirleri kırılmıştır” dedi.


DAHA YAŞANABİLİR BİR KARS İÇİN

Kars Belediye Başkan Vekilliği görevine geldiğinden bugüne kentte 111 milyon lira hizmet yaptıklarını ve 304 milyon lira borcu olan belediyenin 134 milyon lirası ödediklerini de ifade eden Öksüz, “Valilik olarak yaptığımız çalışmaların yanında 2 yılı aşkın zamandır Belediye Başkan Vekili olarak da ilimizin gelişmesi, güzelleşmesi, daha yaşanabilir bir Kars için çalışmalar yapıyoruz. Göreve geldiğimizde belediye hizmetleri açısından uzun yıllar ihmal edilen şehrimizin yol, kaldırım, kanalizasyon, içme suyu gibi temel hizmetlerin yanında kültürel, sanatsal, sosyal ve sportif alanlarda da projeler hazırlayarak hayata geçirdik” diye konuştu.

karsin-dusman-isgalinden-kurtulusu-kutladi-(9).jpg

KARS’IN PARLADIĞI GÜNLERE DAİR HAYALİMİZ VAR

Vali Öksüz, şöyle devam etti: “Biz, gelecekten ümitliyiz ve beklentilerimiz büyük… Kars’ın geleceğine dair, Kars’ın ışıl ışıl parladığı günlere dair hayallerimiz var; Tüm tarihi eserleri restore edilmiş, yılda bir milyon turist ağırlayabilen, hayvancılıkta ülkemize birinci sırada katma değer yaratan, eğitimde; altyapı yatırımları, okullaşma, araç-gereç-teçhizat anlamında eksikleri olmayan, eğitim kalitesi ve başarıyı en üst düzeyde yakalayabilmiş, bir şehir hayal ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle; Gazi Kars’ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 102’nci yılını tekrar kutluyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kars’ın kurtarıcısı Kazım Karabekir Paşa ve bu toprakları bizlere vatan yapan tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyor, sağlıklı, huzurlu, mutlu günler diliyorum.”

Resim

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum