Kültür rotası işaretlemesi yaptı;

Kültür rotası işaretlemesi yaptı

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Silifke ilçesi Uzuncaburç Mahallesinde bulunan Arkeoköy ve Kültür rotası işaretlenmesi ve Tag (etiket) açılışını gerçekleştirdi....

Vali Pehlivan, Kültür Bakanlığı ve Mersin Üniversitesi Kilikia Arkeolojisini Araştırma Merkezi bünyesinde yürütülen Uzuncaburç restorasyon çalışmaları neticesinde ortaya çıkan antik alanlardaki Arkeoköy ve Kültür Rotası'nın işaretlenmesini yaparak bölgenin Tag (etiket) açılışına katıldı.

Uzuncaburç ören yerinin çok önemli bir turizm, kültür ve doğa destinasyonu olduğunu belirten Vali Pehlivan, “Kültür ve Turizm Bakanlığımızın destekleriyle, Mersin Üniversitemiz Arkeoloji bölümünün burada yıllar içerisinde yürütmüş olduğu kazı çalışmaları var. Son dönemde de Çukurova Kalkınma Ajansı ile Valiliğimizin başlatmış olduğu bir proje var. Bu proje ajansın destekleriyle Mersin Valiliğimiz Yatırım, İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı koordinesinde, ilçede de Müze Müdürlüğümüz, Kaymakamlığımız ve bu konuda işbirliği yapan Kültür Turizm Müdürlüğümüz ile hep birlikte bu projenin takipçisi olduk” dedi.


ULUSLARARASI STANDART

Vali Pehlivan, “Bugün itibariyle bu proje kapsamında Uzuncaburç ve kültür rotaların işaretlenme faaliyetini gerçekleştirdik. Daha doğrusu gelmiş olduğu bu aşamada uluslararası standartlara göre yapılan o kırmızı beyaz işaretlemeyi gerçekleştirdik. Bu aslında on ayrı etabı temsil ediyor. Toplamda da 146 kilometrelik bir güzergaha tekabül ediyor. Buraya gelen ve burada bu rotada gezi yapmak isteyen insanlar gelip teknolojinin de nimetlerinden faydalanmak suretiyle çok rahatlıkla bu rotalardan faydalanabilecekler. Nitekim görmüş olduğunuz ve biraz önce testini de yaptığımız QR kodlarıyla bu tanımlama yapılıp, nerede olduklarını, hangi rotadan gideceklerini belirleyebilecekler. Az önce arkadaşlarımız bilgi verdiler. Rotanın sonunda online sertifikalarını da alacaklar. Bu da çok güzel bir gelişme, bir uygulamadır” ifadelerini kullandı.


ROMA YOLUNDA YÜRÜYÜŞ YAPTI

Vali Pehlivan, açılış töreninin ardından, Uzuncaburç Mahallesi Diocaesarea Antik kentinde devam eden kazı çalışmaları ile Helenistik Kule’de devam eden restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyerek Prof. Dr. Ümit Aydınoğlu’ndan bilgiler aldı. Diocaesarea ile Olba Antik kenti arasında bulunan 2 km'lik Roma Yolu'nda Silifke Kaymakamı Abdullah Aslaner, kazı Başkanı Prof. Dr. Ümit Aydınoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici, Müze Müdürü Nilgün Abtimanoğlu, Uzuncaburç Mahalle Muhtarı Hakan Ünal, ODTÜ Arkeoloji Topluluğu’nun üyeleriyle yürüyüş gerçekleştirdi.

Uzuncaburç Mahallesi meydanında faaliyet gösteren esnafları ziyaret eden Vali Pehlivan, Silifke Kaymakamı Abdullah Aslaner ile birlikte daha sonra mahallenin kahvehanesinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum