“Binlerce okul açtım. Beni en heyecanlandıran açılış bu oldu”;

“Binlerce okul açtım. Beni en heyecanlandıran açılış bu oldu”

Gaziantep Valiliği koordinesinde devam eden okul açılışlarına bugün bir yenisi daha eklendi. Önceki dönemlerde Kültür ve Milli Eğitim Bakanlığı yapan Hüseyin Çelik’in isminin verildiği 24 derslikli ilkokul düzenlenen törenle açıldı....

Açılışa, Hüseyin Çelik’in yanı sıra Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı, İlçe Belediye Başkanları, İş adamları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan önceki dönem bakanlarından Hüseyin Çelik, Gaziantep’in vefayı iyi bildiğini belirterek Milletvekilliği ve Bakanlığı döneminde bu kente hizmet etmekten memnuniyet duyduğunu ifade etti.


YAPTIĞIM AÇILIŞLARIN EN ANLAMLISI

Bugüne kadar yaptığı açılışlar içerisinde en anlamlısının Gaziantep’te isminin verildiği ve vefa örneğinin en büyük simgesi olan bu okul olduğunu söyleyen Çelik konuşmalarına şöyle devam etti: “Milli Eğitim Bakanlığım döneminde binlerce okul açmak bana nasip oldu ancak o binlerce okul içerisinde bana bu kadar anlamlı gelen açılış ve heyecan yaşatan olmadı. Bugün tüm açılışlardan daha heyecanlı ve mutluyum. Ne yazık ki artık kadirşinaslık ve vefa toplumumuzda mercekle aranan bir şey haline geldi. Gerçekten Gaziantep’te vefa ve kadirşinaslık var. Gaziantep’e memnun geldim, memnun ayrıldım bu şehirden.”

Resim

GAZİANTEP’TE VEFA VAR

Açılışı yapılan her okula bu ülkeye önemli hizmetler etmiş bakanların isimlerinin verildiğini aktaran Vali Gül ise, “Gaziantep kardeşlik ruhunun olduğu birlikte iş yapma modelinin bulunduğu bir şehir. Şehrimize hizmet eden bakanlarımızın isimlerinin yaşatılmasıyla ilgili verdiğimiz karar doğrultusunda kendilerine teklif ettik. Hüseyin Çelik bakanımız lütfedip isminin okulumuza verilmesini kabul ettiği için kendisine teşekkür ediyoruz. Bakanımızın gerek bakanlık döneminde gerekse Gaziantep milletvekilliği döneminde yaptığı işleri biliyoruz. Biz de bu vefa borcundan dolayı ismini okulumuzda yaşatmaya karar verdik."

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, hayata geçirilen projenin fikir babası olan Vali Davut Gül’e teşekkür etti. Vefanın çok önemli olduğunu en önemlisinin de insanlar yaşarken vefa göstermek olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından Hüseyin Çelik İlkokulu’nun açılışı okunan dualarla yapıldı. Kurdele kesim töreninin ardından Hüseyin Çelik ve beraberindekiler okulu ziyaret ederek öğretmen ve öğrenciler ile bir araya geldi. Toplu fotoğraf çekiminin ardından açılış programı sona erdi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum