Babalarının adıyla yaşayacaklar;

Babalarının adıyla yaşayacaklar

Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, maden kazasında hayatını kaybeden maden işçileri Ali Doğru'nun Fırınlı köyünde, Selçuk Ayvaz'ın Orduyeri mahallesinde ikamet eden ailelerini ziyaret etti....

Maden işçilerinin aileleriyle yakından ilgilenen ve hatırlarını soran Vali Arslan, yeni doğan bebeklerine de hediyelerini verdi.

Resim

BABALARININ ADIYLA YAŞAYACAKLAR

Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden faciasında hayatını kaybeden işçilerden Selçuk Ayvaz'ın (33) 3'üncü çocuğu kendisi vefat ettikten sonra dünyaya geldi. Bebeğe hem Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hem de babasının isteği ile 'Sungur Selçuk' adı verildi. 2 çocuğu daha olduğunu belirten Elif Ayvaz (37), "Eşimin istediği isim, Sungur'du. Cumhurbaşkanı'mız da Selçuk demişti. Hem Cumhurbaşkanı'mızın hem de eşimin istediği oldu" dedi.

Yaklaşık 3,5 yıl önce dede mesleği madenciliğe başlayan, Tuana (7) ve Buğlem (6) isimlerinde iki kız çocuğu bulunan Ali Doğru’nun da kazadan yaklaşık bir hafta sonra eşi Yasemin, üçüncü evladını dünyaya getirdi. 

Resim

TABURCU OLAN İŞÇİYE ZİYARET

Vali Nurtaç Arslan, Amasra’daki maden ocağında meydana gelen elim kazada yaralanan ve kaldırıldığı Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesinde tedavisi tamamlanarak taburcu olan maden işçisi İbrahim Çeliktaş'ı de ikamet ettiği Eskiemirler köyünde ziyaret etti.

Maden işçisi Çeliktaş ile bir süre sohbet eden ve geçmiş olsun dileklerini ileten Vali Arslan, hayatını kaybeden tüm maden şehitlerine Allah’tan rahmet, tedavisi devam eden yaralılara da acil şifalar diledi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum