Bağcılar'da Selanikliler, Atatürk’ü 'Dede Pilavı’yla andı;

Bağcılar'da Selanikliler, Atatürk’ü 'Dede Pilavı’yla andı

İstanbul Bağcılar Kaymakamı Abdullah Uçgun ve eşi Duygu Uçgun, Mahmutbey Mahallesi'nde yaşayan Selanik göçmeni vatandaşlar tarafından 99 yıldır kasım ayının ikinci perşembe günü yapılan "Geleneksel Dede Pilav Günü" etkinliğine katıldı....

Türkiye – Yunanistan nüfus mübadelesiyle Türkiye’ye göçen Selanik göçmenleri tarafından Bağcılar Mahmutbey Mahallesi’nde 1923 yılından beri sürdürülen Geleneksel Dede Pilav Günü, 99 yaşına girdi. Her yıl Kasım ayının ikinci perşembe günü yapılan ve Bağcılar Belediyesi’nin de destek verdiği etkinlik bu sene 10 Kasım’a denk geldi.

Resim

Selanikliler de bu vesileyle Dede Pilavı Günü’nde hemşerileri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü de andı. Kesilen 160 küçükbaş hayvanın etinden pişirilen kavurma ve 1.5 ton pirinçten yapılan pilav davetlilere ikram edildi. Programa Kaymakam Abdullah Uçgun, Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir ile her yaştan yüzlerce vatandaş katıldı.

Resim

Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, “Çok değerli dernek üyelerimizin öncülüğünde 99’uncusu düzenlenen Mahmutbey Dede Pilavı etkinliğindeyiz. Vatandaşlarımız yoğun bir katılımla her yıl bu etkinliği gerçekleştiriyor. Biz de belediye olarak onların yanında olduğumuz için çok mutluyuz. Mahmutbey köyümüz 100 yılı aşkın mübadeleyle Selanik’ten gelmiş vatandaşlarımızın oluşturduğu bir köy. Bağcılarımızın içerisinde hem doğal hem tarihi güzellikleriyle aynı zamanda da kültürel güzellikleriyle ilçemize çok önem katan bir mahallemiz” dedi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum