Narenciye bahçesi Mersin’de festival;

Narenciye bahçesi Mersin’de festival

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, bu yıl 8.’si düzenlenen ‘Mersin Uluslararası Narenciye Festivali’nin açılış törenine katıldı. Pehlivan, “Mersinimiz, narenciyenin, turunçgilin başkenti” dedi....

Mersin Vali Ali Hamza Pehlivan ve eşi Yıldız Pehlivan, katılımıyla; Mersin Valiliği himayesinde, Mersin Ticaret Borsası koordinatörlüğünde, Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin Ticaret Borsası, Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi, Akdeniz İhracatçılar Birliği(AKİB), Deniz Ticaret Odası, Mersin Uluslararası Liman İşletmesi (MIP), İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Tarım Müdürlüğü katkı, işbirliği ve koordinasyonu ile narenciye ürünlerinin tanıtılması, katma değerli ürünleri de teşvik ederek marka değerinin arttırılması, tüketiminin teşvik edilmesi ve ilin tanıtımına ivme katması amacıyla bu yıl 8.’si düzenlenen ‘Mersin Uluslararası Narenciye Festivali’nin açılış töreni gerçekleştirildi.


MERSİN NARENCİYE DEPOSU

Vali Pehlivan, “Narenciye hem İlimiz hem ülkemiz, hem de bütün dünya için önemli bir ürün deseni. Narenciye, turunçgil deyince, limon, portakal, greyfurt, mandalina gibi ürünler akla geliyor ve narenciye, C vitamini, lif ve birçok mineralin deposu olarak tanımlanıyor. Narenciye vitamin deposu, Mersin de narenciye deposu. Dolayısıyla dünyanın ve ülkemizin tüketimine burada üretilen ürünlerin çok önemli bir katkısı var” dedi.

Dünya üzerinde 140’ın üzerinde ülkede narenciye üretildiğini belirten Pehlivan, “Bunun 5.4 milyon tonu ülkemizde üretiliyor ve bunun da dört de biri Mersin’de üretiliyor. Hakikaten Mersinimiz, narenciyenin turunçgilin başkenti. Özellikle de limonda Türkiye geneli üretim bir buçuk milyon ton, İlimizin üretimi 860 bin ton yani % 55’ine tekabül ediyor” ifadesini kullandı.

Festival alanı açılan 300’e yakın stant ve hazırlanan 30’a yakın figürle alanın şenlendiğini kaydeden Vali Pehlivan, “Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da binlerce vatandaşımızın katılımıyla festivalimizi açıyoruz. Bu yıl festival kapsamındaki hazırlıkları kısa sürede yapmak durumunda kaldığımız için kapsamı itibariyle biraz daha mütevazı oldu. Ancak önümüzdeki yıl dokuzuncusunu düzenleyeceğimiz festivale inşallah çok daha geniş, kapsamlı bir hazırlık yapacağız” dedi.

PORTAKAL SUYU ÇEŞMESİ

Açılış töreninin ardından Vali Pehlivan ve eşi Yıldız Pehlivan Hanımefendi, festival kapsamında portakalla süslenmiş bir çeşmeden akan portakal suyunun tadına bakarak protokol üyeleri ile basın mensuplarına ikram etti.

Vali Pehlivan ve eşi Yıldız Pehlivan Hanımefendi beraberlerindeki heyet ile birlikte, 300’ü aşkın stanttan oluşan açık hava fuarını gezdi, narenciye temalı özel tasarım kıyafetlerden oluşan defileyi izledi. Festival alanında, bulunan 100 tondan fazla narenciye kullanılarak yapılan aslan, fil, motosiklet, portakal, limon, gitar gibi 25 devasa figürleri inceledi.

Müzik grupları, narenciye temalı özel tasarım kıyafetlerden oluşan defileler, denizde yapılacak flyboard gösterileri, dans gösterileri, söyleşiler ve konserler 2 gün boyunca Galatasaray Meydanı'na kurulacak ana sahnede ve Side Sütunları Sahnesi'nde sürecek.


Ayrıca, Gastroshow alanında Türkiye'nin dört bir tarafından onlarca şef, Mersin Üniversitesi’nden öğrenciler ile narenciyeli lezzetler konsepti ile hazırladıkları yemekleri izleyenlerin beğenisine sunacak. Festival alanı boyunca kurulacak stantlarda, farklı sektörlerden birçok Mersinli üretici, ürünlerini sergileme ve satışa sunma fırsatını yakalayacak.

Kaynak:

Etiketler :
, , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum