Cami, Kur’an kursu ve gençlik merkezi bir arada;

Cami, Kur’an kursu ve gençlik merkezi bir arada

Erzincan Valisi Mehmet Makas, Hafız Mehmet Aydın Camii ve Külliyesi içerisinde bulunan Gençlik Merkezi’nin açılışına katıldı....

Resim

Erzincan Valisi Mehmet Makas, Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman, Burhan Çakır, Diyanet işleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen ile birlikte Yunus Emre Mahallesi’nde hayırsever Bedirhan Aydın tarafından yaptırılan Diyanet Gençlik Merkezinin açılışını yaptı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başlayan programda İl Müftüsü Burhan Çakır, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen, Erzincan Milletvekilleri Burhan Çakır ve Süleyman Karaman birer konuşma yaparak hayırsever Bedirhan Aydın’a teşekkür ederek, ilde ikinci olarak hizmete açılan Diyanet Gençlik Merkezinin hayırlı olması temennisinde bulundu.

BU MİLLET SANCAKTAR MİLLET

Son olarak konuşan Vali Mehmet Makas, dün düzenlenen törenlerde 160 hafızımızın icazet aldığını hatırlatarak, "Bu millet sancaktar Millet. Türk’ün çağı Türkiye Yüzyılında hem İslam'a hem de tüm insanlığa sahip çıkacak Millet bu Millet” dedi.

ResimSICAK BİR ORTAM

Vali Makas, “Öğrencilerimizin kolaylıkla gelebileceği, sıcak bir ortamda ders çalışabilecekleri ve o esnada ikramlarını ücretsiz bir şekilde alabilecekleri, manevi rehberlik hizmetlerinden yararlanabilecekleri güzel bir mekan oldu. Hem Cami, hem Kur’an kursu ve hem de gençlik merkezi bir arada. Başta hayırsever vatandaşımız Bedirhan Aydın Bey’e ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Resim

DUALARLA AÇILDI

Okunan duaların ardından Vali ve protokol üyelerince gençlik merkezinin açılışı gerçekleştirildi.

Gençlik merkezi 2 bin 270 metrekare açık, 500 metre kare kapalı alana sahip. 3 katlı binada hafızlık Kuran kursu, 4-6 yaş Kuran kursu, gençlik merkezinin bulunduğu binadan gençler haftanın 6 günü yararlanabilecek.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum