Doğa Tarihi Müzesi, bilim ve doğa meraklılarını bekliyor;

Doğa Tarihi Müzesi, bilim ve doğa meraklılarını bekliyor

Trakya Üniversitesi biyoloji bölümü akademisyen ve öğrencilerinin uzun süreli çalışmalarının neticesinde oluşturulan Doğa Tarihi Müzesinin açılışı T.B.M.M. Başkanı Mustafa Şentop ve Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık’ın katılımları ile gerçekleşti....


Müzenin açılışında Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Meclis Başkanı Şentop açılış konuşması yaptı.

Meclis Başkanı Mustafa Şentop açılış konuşmasında, “Doğa Tarihi Müzesi ile bir günde beşinci müze açılışını gerçekleştirdiğimiz Edirne’miz, toplamda 12 müzesi olan bir kültür havzası olmuştur. Rahatlıkla Edirne için “müzeler şehri” diyebiliriz, artık” dedi.


Şentop, “Cumhuriyeti’mizin 100’ncü yılına çok yakışan kültürel faaliyetlerle Edirne’yi anılır kılmak, Avrupa’ya açılan sınır kapımız Edirne, iç ve dış turizmin gözde şehirlerinden biri olmaya devam edecektir. Trakya Üniversitesine çok yakışan “Doğa Tarihi Müzesi”nin; ülkemize, Edirnelilere, bilime ilgi duyanlara yeni ilhamlar vermesini ve hayırlı olmasını Cenabı Hak’tan temenni ediyorum” diye konuştu.

734 türden 1923 örnek sergilenecek

Açılış konuşmalarının ardından Mustafa Şentop, Vali Kürşat Kırbıyık ve açılışta yer alan konuklar müzeyi gezdi.

Tören, müzenin gezilmesinin ardından toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Üniversitemiz zengin bir koleksiyona sahip

Trakya Üniversitesi (TÜ) Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim elemanlarınca 40 yıldır biriktirilen bitki ve hayvan örnekleri Doğa Tarihi Müzesi'nde sergileniyor. Müzede ülkemizin farklı bölgelerinden toplanan, özellikle Trakya`nın biyolojik zenginliğini yansıtan çeşitli omurgasızlar, böcekler, yumuşakçalar, bitkiler, balıklar, iki yaşamlılar, sürüngenler, kuşlar ve memelilere ait toplam 734 türden 1923 örnek sergileniyor. Bu örneklere ait bilimsel veriler Türkçe ve İngilizce olarak bilgi panellerinde ve akan dokunmatik ekranda yerli ve yabancı ziyaretçilere sunuluyor.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum