Köy yaşam merkezi sayısı artırılacak;

Köy yaşam merkezi sayısı artırılacak

Ardahan Valisi Hüseyin Öner, Çataldere Köyünde hizmete giren Köy Yaşam Merkezi ve yeniden eğitim-öğretime açılan ilkokulu ziyaret etti....

Resim

Kapalı köy okul binalarının, köy sakinlerinin hizmetine sunulması amacıyla Milli Eğitim Bakanlığınca Türkiye’de 2200 köy yaşam merkezi açıldı. Bu kapsamda Ardahan’da Çataldere ve Alagöz köylerindeki kapalı okullar yaşam merkezine dönüştürüldü.

Vali Hüseyin Öner, Çataldere köyünde yeniden açılan İlkokul ve Köy Yaşam Merkezi’ni ziyaret etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Bulut ile birlikte gittiği Çataldere İlk Okulu ve Köy Yaşam Merkezinde incelemede bulunan Vali Öner, Halk Eğitim Müdürlüğünce açılan Okuma-Yazma, Arıcılık, Büyükbaş Hayvancılık ve Kümes Hayvancılığı kurslarına katılan kursiyerlerle sohbet etti.

Vali Öner, yeniden eğitim-öğretime açılan okulda girdiği dersliklerde öğrencilerle de sohbet ederek başarılar diledi.

Resim

Okulun yeniden köye kazandırılmasının ve eğitim-öğretime açık hale getirilmesinin oldukça önemli bir gelişme olduğunu belirten Vali Öner, “Çataldere köy okulumuzda, başlangıçta 10 öğrenciyle bir ana sınıfı ve ilkokulu yeniden açtık. Okulun yeniden açılmasıyla birlikte vatandaşlarımızın talebi üzerine bir de Köy Yaşam Merkezi açarak, burada Halk Eğitim Merkezimiz tarafından çeşitli kurslar başlattık” dedi.

Resim

Vali Öner, “Eylül ayında faaliyete aldığımız bu merkezde, anasınıfında 8, ilkokulda 16 öğrencimiz eğitim-öğretim görüyor. Ayrıca Halk Eğitim Merkezimizce Okuma-Yazma, Arıcılık, Büyükbaş Hayvancılık ve Kümes Hayvancılığı kursları ile köy sakinlerine eğitim veriliyor. Bu kurslara vatandaşlarımızın yoğun katılımını gördük. Gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Verilen bu kurslarla ilimiz tarım ve hayvancılığının daha da iyiye gideceğini ümit ediyoruz. İlimizde her ilçede kapalı köy okulları üzerinde yeni çalışmalar yaparak köy yaşam merkezlerinin sayısını arttırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Kaynak:

Etiketler :
, , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum